Villa L – skandinavisk drømmehus i træ

Villa L Blogindlaeg 2016

I Gammel Holte med udsigt ud over Søllerød Golfklubs smukke landskab ligger Villa L – et nybygget lavenergihus i træ opført på dansk naturgrund med inspiration hentet i Sverige. Mod gaden danner den L-formede bygningskrop en åben gårdsplads med dobbelt garage og værksted. Mod landskabet danner bygningskroppen en privat gårdhave med overdækket pergola, udendørs pejs og udsigt til skoven. Fra bygningens første sal er der desuden udgang til to tagterrasser fra fordelingsgangen og soveværelset.

Boligen er taget i brug og er en drøm for de to ejere Michelle og Henrik Hartmann - ført ud i livet. Jyllandsposten beskriver ejernes oplevelse af det kubistiske træhus med lys, rum, udsigt og udgang til enten have, terrasse eller altan fra stort set alle rum. Naturen og lyset bringes ind i huset via store gulv-til-loft glaspartier, og inde- og udeliv flyder på den måde sammen. Villaens mange uderum sikrer samtidig, at man altid kan finde et godt opholdssted ude, uanset sol og vindforhold. Det skaber en tæt kontakt til naturen og den flydende overgang mellem ude og inde.

Passivhus design og optimalt indeklima

Villaen er designet til at udnytte dagslys og passiv solopvarmning i videst mulig omfang med sin sydvestlige orientering. Facaderne mod gårdhaven er præget af store glasarealer, der sikrer et stort energitilskud fra solen i vintermånederne. Vandret solafskærmning og mekanisk solafskærmning kombineret med gode udluftningsmuligheder sikrer boligen et godt indeklima i sommerperioden. 

Bæredygtige træmaterialer

Huset er bygget af FSC mærket træmaterialer. I både konstruktionen, isoleringen, pladematerialer og facadebeklædning er der anvendt bæredygtige træprodukter og træfibermaterialer fra Tyskland og Norge. Materialevalget understøtter det gode indeklima og skaber et arkitektonisk udtryk, der indlejrer sig i de naturskønne omgivelser.

Michaelle Hartmann udtaler i artiklen, at det bedste ved huset er følelsen af lys og rum, udsigten over de åbne landskaber og visheden om, at ejerne med byggeriet er med til at passe på naturen og miljøet.

På den måde opfylder Villa L parrets drøm om en bolig, der går fremtiden i møde som certificeret passivhus ud fra ambitionen om at bygge bedre bæredygtigt.

Se artiklen i Jyllandsposten her (7. maj 2016).

Se projektbeskrivelse for Villa L her.

Kontakt chefarkitekt Tomas Snog for henvendelser vedr. projektet her.