Bæredygtigt kontorhus

 

Fakta

Bygherre
Landsorganisationen i Danmark LO 
Adresse
Islands Brygge 32D, Havnestaden 
Land
Danmark 
Areal
4.900 m2 
Årstal
2000 - 2002 
Anlægssum
150 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
Partnering
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Erhverv
Infrastruktur
Uderum
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Nybyggeri
Præmieret
 
 

Glasfacader og godt indeklima
LO Huset er placeret på kanten af havnen med P-kælder under forpladsen. Bygningen er åben og transparent med vand på to sider. Normalt er glasfacader forbundet med indeklima problemer eller et stort energiforbrug til køling. Men LO Huset har et godt indeklima baseret på naturlig ventilation og store glasfacader, som udnytter dagslyset optimalt og giver alle udsigt til havnen.

På nordfacaden siver luften ind gennem de åbne kontorlandskaber til et højt atrium mod syd. Solen opvarmer luften, der stiger op gennem en solskorsten. Den fine udsigt til havnen er blevet udnyttet uden at gå på kompromis med indeklimaet.

Genbrug af regnvand
Af andre bæredygtige tiltag kan nævnes, at regnvandet opsamles via taget, hvorefter det renses og opbevares i kælderen til brug for toiletskyld.

Lyddæmpende lampe
Til projektet er der er udviklet en særlig lampe, som også er akustisk dæmpende. Gulvet er også akustisk dæmpende, og tilsammen giver det et meget dæmpet, men åbent kontormiljø. Som supplement til det åbne kontorlandskab er der en række solorum og små møderum, som understøtter forskellige arbejdssituationer.

Samarbejde præmieret
Et godt samarbejde har skabt en bygning, der både er flot og velfungerende. Det er den første bygning, som Københavns Kommune har præmieret for både de ingeniørmæssige og arkitektoniske kvaliteter.

Indretning
AI stod for totalindretning af LO Huset herunder løst og fast inventar, farvesætning, og skiltning. Arbejdet skete i samarbejde med LO's indretningsudvalg.

Medarbejdere