Villa L

 

Fakta

Bygherre
Henrik og Michelle Lottrup 
Adresse
Gamle Holte Gade, Holte 
Land
Danmark 
Areal
240 m2 
Årstal
2012 - 2014 
Anlægssum
 
Entrepriseform
Fagentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Bygherrerådgivning
Energirådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Boliger
Uderum
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Nybyggeri
Udviklingsprojekt
 
 

Villaen ligger i Gammel Holte med udsigt ud over Søllerød Golfklubs smukke landskab. Mod gaden danner den L formede bygningskrop en åben gårdsplads med dobbelt garage og værksted. Mod landskabet danner bygningskroppen en privat gårdhave med overdækket pergola, udendørs pejs og udsigt til skoven. Fra bygningens første sal er der desuden udgang til to tagterrasser fra fordelingsgangen og soveværelset. Villaens mange uderum sikrer, at man altid kan finde et godt opholdssted ude, uanset sol og vindforhold. Det skaber en tæt kontakt til naturen og en flydende overgang mellem ude og inde.

Passivhus design og optimalt indeklima

Villaen er designet til at udnytte dagslys og passiv solopvarmning i videst mulig omfang med sin sydvestlige orientering. Facaderne mod gårdhaven er præget af store glasarealer, der sikrer et stort energitilskud fra solen i vintermånederne. Vandret solafskærmning og mekanisk solafskærmning kombineret med gode udluftningsmuligheder sikrer boligen et godt indeklima i sommerperioden. 

Bæredygtige træmaterialer

Huset er bygget af FSC mærket træmaterialer. I både konstruktionen, isoleringen, pladematerialer og facadebeklædning er der anvendt bæredygtige træprodukter og træfibermaterialer fra Tyskland og Norge. Materialevalget understøtter det gode indeklima og skaber et arkitektonisk udtryk, der indlejrer sig i de naturskønne omgivelser.

Medarbejdere