Kultur- og Uddannelseshus

 

Fakta

Bygherre
Høje-Taastrup Kommune 
Adresse
Parkvej 76, Taastrup 
Land
Danmark 
Areal
3.500 m² 
Årstal
2013 
Anlægssum
8,5 mio. 
Entrepriseform
Hovedentreprise
 
 
Indsats
Arkitektrådgivning
Ingeniørrådgivning
Totalrådgivning
 
 
Type
Kultur
Læring
Uderum
 
 
Karakteristika
Renovering
 
 

Nærværende ombygning, der omfatter Linje 10, sprogcenter og fitnesscenter, er en del af en større transformation af Parkskolen i Taastrup, bygget i 1960 - fra folkeskole til kultur- og uddannelseshus.

Transformation

Intentionen med ombygningen har været at knytte administration, lærere og elever sammen i et fællesskab omkring de nye aktiviteter på Parkskolen. Med udgangspunkt i brugernes ønsker er de eksisterende lokaler omformet og gendannet som tidssvarende, funktionelle og imødekommende klasserum, møderum, mediatek, lærerforberedelsesrum mv.
Glasvægge og fast inventar i form af reoler, skabe og siddemøbler i lyse træsorter skaber en lethed, der bringer tankerne hen på nordisk arkitektur. Nicher, mosaikbeklædte bænke og drikkekummer skaber spændende effekter i ankomstarealer og gange.
Samlet set vil udformningen, belysningen og den påtænkte farvesætning skabe et rigt læringsmiljø og socialt klima på skolen.

Nye læringsmiljøer

Det nye mediatek i to etager udgør det centrale mødested for eleverne på Linje 10. Fra mediateket er der adgang til et spændende udendørs læringsmiljø i form af skolens nye amphie.
I lærerarbejdsværelserne skabes et dynamisk arbejdsmiljø med arbejdsstationer med tilhørende transparente satellit-mødelokaler.

Digitale tider - nye udfordringer

Alle undervisningslokaler bliver udstyret med interactive whiteboards og forberedt brug af egne bærbare computere. Dette stiller nye krav til belysningen af de nye klasselokaler. Lokalerne forsynes med en almen loftbelysning, der kan dæmpes, Wall-wascher langs vægge tavlebelysning og mulighed for bordlamper. Belysningen kan derved varieres og tilpasses undervisningsformen.

Medarbejdere