VUC Vestegnen

 

Fakta

Bygherre
VUC Vestegnen 
Adresse
Tårnvej, Rødovre 
Land
Danmark 
Areal
2500 m2 
Årstal
2013 - Konkurrence 
Anlægssum
20 mio. 
Indsats
Arkitektrådgivning
 
 
Type
Læring
Offentlig
 
 
Karakteristika
Bæredygtigt
Energirigtigt
Nybyggeri
 
 

Visdommens træ

Fremtidens VUC skal friste eleverne til at søge ny viden. Læring sker bedst, når man er nysgerrig og opsøgende. Vi har med vores forslag til en ny VUC i Rødovre søgt at vække den nysgerrighed i os alle.

Vi har med udgangspunkt i byggeudvalgets analyse og program arbejdet med idéen om visdommens træ, både som metafor, men også som struktur for bygningens organisering og konstruktion.

Vi har ønsket at skabe en skole, som var synlig, men samtidig transparent og inddragende for omgivelserne. For at udnytte grundens potentiale har vi placeret bygningen mod Tårnvej for at skabe så meget friareal og samtidig markere VUC som en del af fremtidens Bykerne i Rødovre.

Bygningen er et kompakt volumen i 3 etager, som er organiseret omkring et torv på hver etage.

Torvet er stammen i træet, som er illustreret ved en meget tynd søjlestruktur, der definerer ophold og giver mulighed for at indrette sig fleksibelt, men stadig i relation til en struktur.

De tynde søjler forgrener sig op igennem etagedækkende, skaber visuel kontakt vertikalt og er samtidig den bærende konstruktion.

De tynde søjler giver maksimalt åbenhed og transparens, så der skabes visuel kontakt -”Vi er her alle sammen!” Samtidig giver de frie etagedæk mulighed for at indrette rummene forskelligt og tilpasse sig kursisterne og lærere, men også med mulighed for ændringer til fremtidens behov.

Medarbejdere

  • Tomas Snog

    Kreativ Direktør, Partner, Arkitekt MAA