Mozartgård

Renovering af boligafdeling i Sydhavnen med fokus på indeklima

Renovering med fokus på bedre indeklima

Renovering af Mozartgården i Sydhavnen, har resulteret i langt bedre komfort for beboerne. Med rensning og coating af bygningernes aftrækskanaler i køkken/bad, samt tilførsel af nye varmekilder, er fugten i rummene reduceret markant. Vinduer og terrassedøre er udskiftet med nye 3 lags vinduer med friskluftsventiler, som skaber et bedre indeklima i boligerne.

Tilførsel af varmekilder i bad og køkken løser flere problemer. Det vil hjælpe til at opvarme kølige flader i køkken og bad, hvilket betyder, at overfladerne bliver mindre udsat for skimmel. Ligeledes vil en varmekilde i køkkenet være med til at afhjælpe trækgener fra vinduer samt øge den naturlige ventilation. De nye varmekilder er blevet udført som 2-strengsanlæg. Optimeringen af varmekilder bidrager til at fordele energien jævnt, samt at undgå fugtskader for fremtiden.

 

Holdbare løsninger

Beboerne i Mozartgård har længe døjet med skimmel og fugt. Derfor har AI vurderet, at hele projektet skulle starte med en skimmelsanering, der varierer i omfang fra bolig til bolig. Herefter vil de allerede nævnte renoveringstiltag sørge for, at problemet ikke kommer igen efter endt sanering.

Det har i projektet været en udfordring at forene beboerbehov og kommunale krav til renoveringen, af den bevaringsværdige bygning. AI har løst opgaven ved at være i tæt dialog med Københavns Kommune, og sikret en konfliktfri myndighedsbehandling. Under udførelse har AI varetaget byggeledelsen for bygherre, sikret styring af udførelsestidsplanen samt varsling af beboerne.

 

Beboersamarbejde

AI har været tværfaglig rådgiver fra projektets start og har etableret et godt samarbejde med byggeudvalget og medarbejderne fra DAB. Beboerne har særligt været involveret i valg af nye vinduer, og AI har bl.a. haft beboerne med på studietur for at se på forskellige løsninger i andre afdelinger. AI har løbende lavet nyhedsbreve til beboerne så alle har kunne følge sagens udvikling.

Grønne tiltag

Nye varmekilder fordeler energien bedre i boligerne. Nye energivinduer og terrassedøre.

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2021

Bygherre : DAB

Størrelse : 87 boliger

Enterpriseform : Hovedentreprise

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver