Hotel Engvej

Nyt hotel tæt på Københavns Lufthavn vil være synlig fra metrolinje og vække opsigt med guldindpakket facade

Synlighed giver eksponering

I 2021 åbner et nyt hotel på Amager med metrolinjen mellem Københavns Lufthavn og København K som nærmeste nabo. En guldindpakket facade vil sørge for at fange metropassagernes opmærksomhed, når de suser forbi på linjen, der kører over jorden. Hotellet vil hurtigt opnå stor eksponering, og den optimale beliggenhed fem minutters gang fra Amager Strandpark og fem minutters metrotur fra lufthavnen vil være synlig for enhver.

 

Fra nedslidt kontorområde til blandet bebyggelse med hotel

Hotellet bliver etableret i et område, der tidligere har huset nedslidte kontorbygninger, men som i fremtiden foruden hotel vil huse ungdomsboliger, fitness, dagligvarebutik, daginstitution og café. Kommende hotelgæster vil således overnatte i et nyt bykvarter med liv i gadebilledet.

 

Genbrug

I stedet for at rive de eksisterende kontorbygninger ned, så bliver råhusene genanvendt, hvilket sparer store mængder C02. Bebyggelsen fortættes med 4.500 m², og vi effektiviserer hermed brugen af byens kvadratmeter og tegner byen lidt grønnere. Bygningerne bliver udvidet i højden med en ekstra etage, og på tværs af bygningerne vil en guldindpakket forbindelsesgang med hotelværelser blive etableret i fjerde sals højde.

 

Et vartegn

Den tværgående etage, der forbinder bebyggelsen, vil med sin guldindpakkede facade blive et vartegn for både det nye hotel og for den samlede bebyggelse. Etagens hotelværelser får udsigt til Øresund og midt på etagen indrettes et orangeri, hvor hotellets gæster kan opholde sig og nyde udsigten til vandet.

Grønne tiltag

Genanvendelse af eksisterende råhuse har sparet projektet store mængder C02.

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2021

Bygherre : Gefion Group

Størrelse : 23.200 m² / 276 hotelværelser

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Oluf Jørgensen, BGB, COWI, Gade Mortensen, OPLAND

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver