Thrige Firkanten

125 nye lejeboliger af høj kvalitet opføres centralt i Odense

Kvalitetsbyggeri centralt i Odense
125 moderne og tidssvarende lejeboliger opføres i et attraktivt erhvervsområde, med gåafstand til Odense Banegård, byen og havnen. Opførelsen af bebyggelserne er fordelt på tre ejendomme på Thrigegrunde, varierende mellem 3-5 etager.

 

I harmoni med historisk bydel
Et vigtigt greb i AI’s design er at ejendommene bliver opført med arkitektoniske elementer, der henviser til det omgivende områdes kulturhistoriske industriarkitektur. Der er i boligerne fokuseret på kvalitet og bæredygtige materialer. Røde tegl, sprossede funkis-vinduer og andre gedigne materialevalg er et gennemgående tema for bebyggelserne. Byggerierne er i overensstemmelse med lokalplanen afbalanceret imellem at indpasse sig i den øvrige bevaringsværdige bebyggelse i området og samtidig skille sig ud som nyt og moderne etagebyggeri der markerer opblomstringen af den nye bydel i det historiske kvarter.

 

AI’s rolle
AI Arkitekter & Ingeniører har stået for totalrådgivningen på projektet og har været involveret fra de indledende idéer til det første spadestik, hvilket betyder at vi har styret projektet godt igennem hele projekteringen.

 

Fokus på bæredygtighed
I hele projektets forløb har AI haft stor fokus på at anvende bæredygtige og holdbare materialer af høj kvalitet. Dette har medført, ejendommene er præscreenet til DGNB-sølvcertificering. Der er omhyggeligt overvejet valg af materialer, herunder brugen af genbrugstegl og danskproducerede vinduer.

Grønne tiltag

Bæredygtigt materialevalg

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2022

Bygherre : Olav De Linde

Størrelse : 8.700 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Ingeniørne, 103 Rådgivende Ingeniørselskab

AI's rolle : Totalrådgiver