Innovative hybridkonstruktioner i nybyggeri på historiske Holmen

Bærende søjler af azobétræ.

20 medarbejdere fra forskellige afdelinger i AI var tirsdag eftermiddag på spændende besøg på byggepladsen for både Proviantgården og Trangravshusene på Holmen, hvor AI leverer ingeniørrådgivning for Byggeselskab Mogens de Linde. Vores konstruktionsingeniør, Alberto Gutierrez, viste os rundt, og da vi bevægede os rundt blandt de nøgne, robuste konstruktioner af træ, beton og stål kunne vi se rå materialer blive til byggeri.

 

Vores konstruktionsingeniør Alberto Gutierrez viste simultant kollegaerne rundt i både den fysiske virkelighed og i den digitale model.

 

 

Kreative og grønne løsninger
Byggeselskab Mogens de Linde har ønsket sig byggerier med store glasfacader i stueplan, store åbne og fleksible rum med få vægge, synlige bærende konstruktioner samt synlige installationer. Alt dette har krævet, at vores ingeniører har måtte tænke kreativt og innovativt.

Vores vvs-, ventilations-, konstruktions- og kloakerings- og el-ingeniører har været med til at muliggøre mange grønne løsninger undervejs i projektet. Blandt andet er de bærende søjler af azobétræ, byggesystemerne er strategisk sammensat for at minimere materialeforbruget, og bygningerne skal køles med havvand.

Trappekerne med rå betonvægge med træforskalling

Der er skabt hybride konstruktioner af materialer som træ, beton og stål, hvilket både fremstår æstetisk indbydende og samtidig sikrer et robust byggeri. Indvendigt er bygningens bærende træsøjler synlige, og det samme gælder de få rå bærende betonvægge med træforskalling, der danner trappekerner med rå ståltrapper i.

 

 

Nyt byggeri i historiske omgivelser
De nye byggerier er en udvidelse af Kuglegården på Holmen. De eksisterende forsvarsbygninger er restaureret og transformeret i stor respekt for de historiske omgivelser, og de nye bygninger indgår i en respektfuld dialog med omgivelserne via materialevalg, farvenuancer og form.

AI har også deltaget i restaureringen og transformationen af to øvrige byggerier på området. Også her har projekterne være kompromisløse, fyldt med specialdesigns og grønne løsninger.

Skærmtegl i samme nuancer som murværket på de omkringliggende historiske bygninger

Gjøde & Partnere har leveret arkitektrådgivning
Læs mere om projektet på https://www.delinde.dk/.