Fra sociale problemer og et dårligt ry til et attraktivt kollegium

En totalrenovering af ungdomsboligkomplekset Østre Hougvej har resulteret i mere dagslys, en sammenhængende økonomi og større trivsel blandt beboerne.
Østre Hougvej kollegium ved Middelfart
Østre Hougvej kollegium ved Middelfart

Østre Hougvej ved Middelfart er et smukt eksempel på, hvordan arkitektur kan skabe forandringer og skabe værdi for beboer i et helt boligområde. Før renoveringen i 2015-2017 af ungdomsboligerne, havde boligforeningen et dårligt ry, hærværk, naboklager og en belægning på kun omkring 50% med dårlig økonomi til følge. Et radikalt identitetssskift indebar efterisolering af facader og etablering af nye svalegange og trappeforløb, hvor kollegianerne kan se og møde hinanden. De nye boliger på Østre Hougvej er et godt eksempel på, hvordan arkitektur kan skabe forandringer. Hvor der før lå et ungdomsboligkompleks med tomme lejemål og sociale problemer, ligger der i dag et attrakttivt kollegium, der bærer præg af god kvalitet, gennemlyste rum og veludnyttede kvadratmeter.

Østre Hougvej er optaget som et udvalgt projekt i Danske Arkitektvirksomheder nyeste folder om BÆREDYGTIGE RENOVERINGER. Du finder folderne på Danske Arkitektvirksomheders hjemmeside.