Grænsebrydende bæredygtig bydel

Visionen for Favrholm Stadionkvarter bygger på værdierne sund, lærende, inviterende, grænsebrydende og bæredygtig. Men hvordan omsætter man de ambitiøse værdier til konkrete levende byer?
Favrholm Stadionkvarter
Favrholm Stadionkvarter

Det er opgaven for AI Arkitekter & Ingeniører der sammen med Gehl – Making Cities for People og NIRAS er blevet valgt som rådgivere til udviklingen af en ny bæredygtig bydel i Hillerød.

Det nye Favrholm Stadionkvarter bliver placeret syd for Overdrevsvejen i Hillerød overfor det kommende nye Hospital Nordsjælland. Kvarteret skal bl.a. indeholde 2500 boliger med et stadion og sportsfaciliteter til fodboldklubben FC Nordsjælland og fodboldklubbens Right to Dream Academy. Stadion bliver et samlingssted, der åbner mulighed for at skabe særlige begivenheder for et stort opland. Men også en lokal dagligstue for byen, hvor hverdagens aktiviteter kan foregå.

”Vi er meget optaget af hvordan vi skaber økonomisk bæredygtige projekter. Fordi alle gerne vil investere i grønnere byggeri, hvis økonomien også er bæredygtig. Det får vi nu muligheden for at gøre i byens skala, sammen med Gehl, Niras, Hillerød Kommune, FCN og Propreco. Vi er meget glade og beæret over at blive valgt til at udvikle en grænse brydende bæredygtig bydel.” fortæller kreativ direktør Tomas Snog, AI.