Kvalitetslejeboliger i Odense

Vi tegner 124 boliger for Olav de Linde i historisk bydel i Odense. Boligerne bygges med klare referencer til bydelens rustikke industriarkitektur.
Lejeboliger i historisk bydel i Thrige Firkanten

Ejendomsselskabet Olav de Linde har som udgangspunkt ønsket, at Thrigefirkanten i Odense skal have moderne og tidssvarende lejeboliger med høj kvalitet og med gedigne, gennemførte detaljer, der er i øjenhøjde med lejernes ønsker.

“Formsproget har vi derfor ønsket lidt retrospektivt, så byggerierne passer til Thrige-grundens kulturhistoriske og rustikke industriarkitektur, hvor bl.a. den røde tegl, sprossede funkis-vinduer og andre gedigne materialevalg er gennemgående”, forklarer Lars Friis Christensen, afdelingsdirektør i Ejendomsselskabet Olav de Lindes afdeling i Odense.

AI Arkitekter & Ingeniører har tegnet boligerne fra idé til udbud. Boligerne er fordelt på tre ejendomme og opføres med hver deres arkitektoniske udtryk, der passer til stedets kulturhistoriske industriarkitektur. De har alle et gennemgående fokus på kvalitet og bæredygtige materialevalg, og en af ejendommene er præscreenet til DGNB-sølv.

Opgaven er udført i samarbejde med Skanding A/S og INGENIØR’NE A/S. Projektet udføres af hovedentreprenør NJ Gruppen A/S, og det første spadestik blev taget 1. oktober 2020.