Masterplan for ny bydel i Hillerød er vedtaget

Hillerød Kommune har vedtaget masterplanen for den nye bydel ’Favrholm Stadionkvarter’. Masterplanen er udviklet af Propreco og rådgiverteamet AI Arkitekter & Ingeniører, Gehl og Niras.

Masterplanen for Stadionkvarteret overfor Nyt Hospital Nordsjælland

Sport, natur og bebyggelse
Kvarteret kommer til at indeholde store naturområder til sport og bevægelse, 2500 boliger, erhverv, en skole og et nyt stadion med tilhørende sportsfaciliteter. Visionen for Favrholm Stadionkvarter er at udvikle en bydel, der er sund, lærende, inviterende, grænsebrydende og bæredygtig.

Klimatilpasning og bæredygtigt byggeri
Favrholm Stadionkvarter er klimatilpasset, så området i fremtiden kan håndtere store mængder regnvand. De grønne kiler og naturområder har derved både en rekreativ værdi, samtidig med at de er en del af et en større klimatilpasningsløsning for Favrholm. I projektet er der fokus på at levere bæredygtige løsninger til den kommende bebyggelse, og der stræbes derfor efter en guld DGNB-certificering.

Masterplanen har fokus på at skabe nem adgang til natur, idræt og bevægelse

Lokalplan for første etape
Masterplanen har været i offentlig høring, hvor ideer og forslag fra organisationer, foreninger og borgere i kommunen har resulteret i en plan, der inkluderer deres ønsker samt behov i det lokale område. AI Arkitekter & Ingeniører, Gehl og Niras skal som det næste udarbejde et dispositionsforslag til lokalplan for den første etape, der indeholder både boliger, erhverv og stadionfaciliteter.

Masterplanen rummer blandede boligkvarterer med fokus på fællesskaber