Blågården

Udskiftning af vinduer og døre i 863 boliger i ikoniske Blågården

Vinduer og døre samt ventilation i 863 boliger
AI Arkitekter & Ingeniører har varetaget totalrådgivning i forbindelse med renovering af Blågården afdeling 1-85 for fsb. Projektet omhandler udskiftning af altandøre, franske altanværn, opgangsdøre, vinduer, tagvinduer, kældervinduer, kælderdøre, nyt ventilationsanlæg (herunder nye emhætter i køkkener), mindre ombygninger samt rensning og coating af ventilationsskakte. Alt sammen tiltag, der vil forbedre boligkvaliteten og mindske drift og vedligehold.

 

Beboerhensyn
Der er taget særlig hensyn til beboere, da alle lejligheder i Blågården er beboet under hele renoveringsperioden. Derfor har her tilrettelagt arbejdet således, at vi skifter vinduerne i én retning ad gangen. Dermed undgår beboerne gennemtræk, ligesom de under hele processen har uforstyrrede rum at opholde sig i. Vi har leveret varslinger i form af dørhængere, og vi kommunikeret skriftligt på både dansk og engelsk, for at imødekomme flest mulige beboere. Vi har desuden haft et tæt samarbejde med de sociale viceværter fra fsb, som har været behjælpelige, når vi skulle arbejde i boliger med udsatte borgere.

 

Procesoptimering
Når man skal skifte vinduer og etablere mekanisk ventilation i 863 boliger kræver det, at man skaber strømlinede arbejdsgange, hvis man vil undgå forsinkelser og forskydninger af planer i den langstrakte proces. Vi har blandt andet overholdt tidsplanerne ved at pålægge entreprenøren, at der ikke må være igangværende arbejde i mere end et vist antal boliger ad gangen – dvs. at håndværkerne har skullet afslutte alt arbejdet i en lejlighed, før de har måtte påbegynde arbejdet i en ny lejlighed. På den måde har vi sikret, at ingen beboere er blevet efterladt med halvfærdigt arbejde i en længere periode.

Grønne tiltag

Energioptimering af ventilationsanlæg samt udskiftning til energireducerende vinduer.

Fakta om projektet

Periode : 2016 - 2018

Bygherre : fsb

Størrelse : 863 boliger / 74.500 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Golder Associates A/S (Ingeniørrådgiver)

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver, Energirådgivning