Henriksgården

Opgradering af boligkvalitet og nyt facadeudtryk vil skabe ny profil for nedslidt boligafdeling i Kulbanekvarteret i Valby

Helhedsplan for 332 boliger

Henriksgården vil i de kommende år gennemgå en større renovering, hvor AI er totalrådgiver på projektet. AI har i tæt samarbejde med bygherre, byggeudvalget og beboerne udarbejdet en fremsynet helhedsplan for samtlige 332 boliger.

Gennemgribende renovering af 1960’er-byggeri

Henriksgården er et betonelementbyggeri fra slut 1960’erne. De 332 boliger er fordelt på 7 ensartede blokke i 4 etagers højde. Renovering omfatter blandt andet nye og velisolerede ydremure i tegl, nye tage, nye lavenergivinduer og -døre, nye imødekommende indgangspartier, nye badeværelser, bedre indeklima med ny ventilation og mere lysindfald samt istandsættelse af fællesarealer ude som inde. Størstedelen af stuelejlighederne omdannes til tilgængelighedsboliger med nyt køkken og bad samt direkte udgang til privat terrasse.

Installationer 

På de 332 badeværelser kommer der nye armaturer til håndvask og bruser, og vandinstallationen udskiftes for at løse problemer med vandtryk og temperaturer. Afløbsinstallationer udskiftes til nye rengøringsvenlige afløb, og badeværelserne sikres bedre mod vandskader. Det eksisterende og nedslidte kloaksystem renoveres i samme omgang.

Grønne tiltag

Energioptimering og renovering af de 332 boliger vil spare mange ressourcer på sigt

Fakta om projektet

Periode : 2014 - 2024

Bygherre : DAB

Størrelse : 30.000 m² / 332 boliger

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Opland (Landskab), Cowi (Grøn Mobilitet)

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver, Energirådgivning