Henriksgården

Opgradering af boligkvalitet og nyt facadeudtryk vil skabe ny profil for nedslidt boligafdeling i Kulbanekvarteret i Valby

Helhedsplan
Henriksgården er et betonelementbyggeri fra slut 1960’erne, bestående af 332 boliger fordelt på syv ensartede blokke i 4-etagers højde, medbeliggenhed i Valby. Henriksgården gennemgår en større renovering, hvor AI er totalrådgiver på projektet. AI har i tæt samarbejde med bygherre, byggeudvalget og beboerne udarbejdet en fremsynet helhedsplan for at fremtidssikre samtlige boliger.

Gennemgribende renovering
Udfordringen i projektet har været at udarbejde en helhedsplan, som højner boligkvaliteten og samtidig er værdiskabende for beboerne. Renovering øger boligkvaliteten med nye velisolerede ydermure, bedre indeklima og mere lysindfald. Indgangen til hver opgang renoveres til nye imødekommende indgangspartier. Herudover er der foretaget en gennemgribende istandsættelse af fællesarealer, ude som inde, som skaber gode rammer for beboernes fællesskab. Størstedelen af stuelejlighederne omdannes til tilgængelighedsboliger med direkte udgang til privat terrasse. I projektet er der valgt materialer som tegl, træ og alu-vinduer, hvor behovet for vedligeholdelse er meget begrænset. Renoveringen indeholder et bæredygtigt tiltag, hvor solceller etableres på bygningerne tage. Energien fra solcellerne forventes at dække 25-30% af beboernes elforbrug. Solcellerne samler energi i batterier, som blandt andet bruges til opladning af elbiler.

Brugerinddragelse
AI har i projektet haft stort fokus på beboerkommunikation og brugerinddragelse i projektet. Der er løbende afholdt workshops og studieture for at inddrage beboerne. Der har været en generel tilfredshed blandt beboerne under hele processen med overvældende positive respons ved afstemninger.

 

Grønne tiltag

Solceller der samler energi i batterier og en generel energioptimering på klimaskærm

Fakta om projektet

Periode : 2014 - 2024

Bygherre : DAB

Størrelse : 30.000 m² / 332 boliger

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Opland (Landskab), Cowi (Grøn Mobilitet)

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver, Energirådgivning