Henriksgården

Opgradering af boligkvalitet og nyt facadeudtryk vil skabe ny profil for nedslidt boligafdeling i Kulbanekvarteret i Valby

Helhedsplan for 332 boliger
Henriksgården i Valby er et betonelementbyggeri fra slut 1960’erne bestående af 332 boliger fordelt på syv ensartede blokke i 4-etagers højde. AI er totalrådgiver på helhedsplanen, der er udviklet i tæt samarbejde med bygherre, byggeudvalget og beboerne.

Nedslidt beton erstattes af mursten
Helhedsplan for Henriksgården giver afdelingen et gevaldigt visuelt løft. Den grå og pletvist krakelerede beton bliver pakket ind af nye ydremure i mursten i smukke gule nuancer. Med nye vinduer og nyrenoverede altaner med glasinddækning fremstår byggeriet næsten som nybyggeri.

Øget boligkvalitet
Helhedsplanen har haft fokus på at højne boligkvaliteten i de enkelte boliger. Isolering, nye vinduer og ny ventilation sørger for bedre indeklima, og alle badeværelser bliver nyrenoveret. Størstedelen af stuelejlighederne omdannes til tilgængelighedsboliger med direkte udgang til privat terrasse.  Herudover foretages der en gennemgribende istandsættelse af fællesarealer, ude som inde.

Investeringer i fremtiden
I projektet er der valgt materialer som mursten samt træ og alu-vinduer, hvor behovet for vedligeholdelse er meget begrænset. Der er søsat et stort solcelleprojekt, og energien fra solcellerne forventes at dække 25-30% af beboernes elforbrug. Solcellerne skal samle energi i batterier, som blandt andet bruges til opladning af elbiler.

Brugerinddragelse
AI har i projektet haft stort fokus på beboerkommunikation og brugerinddragelse. Der er løbende afholdt workshops og studieture for at inddrage beboerne. Undervejs i projektet har beboerne været genhuset. Helhedsplanen blev stemt igennem med overvældende flertal.

 

Grønne tiltag

Solceller der samler energi i batterier og en generel energioptimering på klimaskærm

Fakta om projektet

Periode : 2014 - 2026

Bygherre : DAB

Størrelse : 30.000 m² / 332 boliger

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Opland (Landskab), Cowi (Grøn Mobilitet)

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver, Energirådgivning