Østre Hougvej 48

Markant og identitetsskabende arkitektur har forvandlet kollegium i Middelfart
Østre Hougvej kollegium ved Middelfart

Nyt rust vækker opsigt

På Østre Hougvej har en totalrenovering af et kollegium skabt positiv opmærksomhed med sit radikale identitetsskifte og sine velindrettede og lyse studieboliger. Renoveringsprojektet er blevet hædret af Middelfart Kommune med ’Årets Arkitekturpris 2018’.

Fra ledige lejemål til venteliste

Opgaven har været at vende en negativ udvikling for et kollegium i dårlig stand og med tomme lejemål, sociale problemer og dårligt ry. I dag er alle kollegieboligerne lejet ud, økonomien hænger sammen, og administratoren oplever, at beboerne trives i de nye boliger.

Totalforvandling via totalrenovering

Et af renoveringsprojektets stærkeste arkitektoniske greb er bygningens markante og identitetsskabende svalegange smuk, rustrød cotenstål. På de nye brede svalegange kan der indrettes altanmiljøer, og beoerne har her mulighed for at se og møde hinanden, hvilket både skaber en levende facade og et trygt miljø.

Ydermuren på den eksisterende facade er pillet ned, der er isoleret og en ny skalmur med tegl er sat op. Tag, vinduer og døre er skiftet og varme-, vand-, afløbs- og el-installationer er gennemgribende energirenoveret.

God boligkvalitet

Bygningen er indvendigt ombygget og nyindrettet. Samtlige boliger bærer præg af god kvalitet og veludnyttede kvadratmeter. Rummene er gennemlyste med høje vinduespartier og dybe vindueskarme, og der er anvendt rene, rå materialer. Hver etage har egne identitetsgivende farver i gulvbelægninger såvel som på køkken- og badeværelsesfliser. Otte boliger er konverteret til tilgængelighedsboliger, og der er etableret elevator.

Renoveringsprojektet er udført som en helhedsplan støttet af Landsbyggefonden, og alt i alt efterlader projektet en sund og energivenlig bebyggelse, der vil fremstå attraktiv mange år ud i fremtiden.

Grønne tiltag

Det grønneste, vi kan foretage os i byggeriet, er at drage omsorg for vores eksisterende bygninger

Fakta om projektet

Periode : 2015 - 2017

Bygherre : Civica

Størrelse : 1.476 m² / 32 boliger

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : OBH Rådg. Ingeniører A/S

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver