Tingbjerg Kollegiet

Træt kollegie har fået nyt liv og kan nu tilbyde boliger i forskellige størrelser med eget køkken og nye badeværelser

Bredere boligtilbud
Efter 40 års brug trængte Tingbjerg Kollegiet i høj grad til at blive renoveret og moderniseret. Det omfattende projekt har givet kollegiet bedre indeklima og et bredere og mere attraktivt boligtilbud på i alt 270 lejemål. Kollegiet kan nu tilbyde både 1- og 2-rumsboliger med egne (te)køkkener, nye badeværelser samt opgraderede fællesarealer med nye fælleskøkkener. Alle beboere kan således vælge frit, om de vil tilberede mad i fælleskøkkenerne eller i egen bolig.

 

Totalrenovering af bygning i drift
Det har været en forudsætning for projektet, at kollegiet kunne fungere normalt i hele byggeperioden. Den udfordring har AI løst med gennemtænkte etapeplaner og velindrettede, kompakte byggepladser. Det har betydet, at alle beboerne er blevet genhuset internt på kollegiet igennem processen.

 

Lejlighedssammenlægning, indeklima og facade
For at kunne tilbyde et bredere boligtilbud har projektet inkluderet lejlighedssammenlægninger, hvor 36 værelser er slået sammen til 18 2-rumsboliger. Der blev under vores forundersøgelser af kollegiet konstateret store PCB-værdier. Dette er håndteret og afhjulpet ved fjernelse af primære kilde samt etablering af mekanisk ventilation i alle boliger (ventilationsanlæg med indblæsning, udsugning og varmegenvinding). Herudover er der på installationssiden udskiftet faldstammer og vandinstallationer. Udvendigt er der opsat nye udvendige værn af hærdet glas ved franske døre, taget er ekstraisoleret, og der er foretaget facaderenovering af trappetårne. Endelig er der etableret adgang fra fælleskøkkener til haven via ny balkon med trappe.

Grønne tiltag

Ved at fjerne PCB-holdige materialer og etablere nyt, effektivt ventilationssystem har vi skabt et sundt indeklima til kollegianerne.

Fakta om projektet

Periode : 2012 - 2014

Bygherre : fsb

Størrelse : 8.000 m²/270 kollegieboliger

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Enemærke og Pedersen

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver