Danske Banks hovedsæde, LEED Guld-certificering

Det nye byggeri skal certificeres indenfor den amerikanske certificeringsordning LEED og det forventes, at bygning opnår guld

Amerikansk certificering til Danske Bank

I 2023 flytter Danske Bank fra Holmens Kanal og ind i det nye hovedsæde på Postgrunden. AI Arkitekter & Ingeniører er hyret ind som bæredygtighedskonsulenter for Per Aarsleff A/S og er med på projektet i udførelsesfasen.

 

Bæredygtigt fokus på byggeplads

Som bæredygtighedskonsulent rådgiver AI om bæredygtighedskrav på byggepladsen. Vi har derfor stort fokus på byggepladsprocessen, og har været med til at sætte og fastholde rammerne for opgaven ved at definere kravene fra LEED til de udførende parter, så der har været klare linjer for, hvad de skulle have fokus på, samt hvilken dokumentation de skulle aflevere, for at leve op til kravene for certificeringen. AI har bl.a. assisteret med byggepladskrav, såsom affaldshåndtering samt -reducering, minimering af støv og støj, samt miljøpåvirkning.

 

Rigtige materialer med ærligt udtryk

Et af fokuspunkterne i LEED-certificeringen har desuden været at sikre et godt indeklima med valget af materialer, som har lav afgasning. Derfor har AI hjulpet med at screene alle relevante materialer i projektet i forhold til deres afgasningspotentiale. Dette gøres ved at sende overfladematerialer til godkendelse hos AI for at følge op på, hvad der fx kan være af kemiindhold og om de overholder kravene til certificeringen. AI har foruden ført kontrol af dokumentationen til certificeringen, hvor vi har sikret, at der er de rigtige deklarationer af fx EPD’er, samt byggepladsinspektioner som leveres.

 

Det nye hovedsæde

Det nye domicil vil komme til at bestå af to bygninger af 5 og 9 etager. I alt vil der være et areal på 113.000 m2, hvoraf 73.000 m2 er til kontorer og 40.000 m² er til plint og  kælder. Hovedsædet bliver beklædt med røde teglsten, og bygningen falder derfor naturligt ind i området bag hovedbanen, hvor de klassiske, murede karréer netop er karakteristiske for området. Hovedsædet kommer til at bestå af to nye bygninger, der vil danne rammen om den moderne virksomhed. De to nye bygninger understøtter en enkel virksomhedsstruktur med fokus på innovation, samarbejde og tilgængelighed.

 

Grønne tiltag

LEED-certficering af det nye domicil sikrer at miljø- og klimamæssige tiltag indarbejdes i projektet

Fakta om projektet

Periode : 2015 - 2023

Bygherre : Danica Pension

Størrelse : 69.830 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Per Aarsleff A/S, COWI A/S,

AI's rolle : Bæredygtighedskonsulent