Rebæk Søpark 3

Coatning af brugsvandsvandrør i 350 lejligheder 

AI har været bygherrerådgiver for ejerforeningen Rebæk Søpark 3 i forbindelse med coatning af brugsvandsrør samt hybler og erhvervslejemål i stuen. Arbejdet bestod af renovering af stigstrenge samt helt eller delvist skjulte rør i 350 lejligheder og lejemål i 16 etager. De gamle galvaniserede stålrør er ikke blevet udskiftet, men har i stedet fået udført en rensning og en indvendig coatning.

Proces
Coatning er en relativt ny teknik, som er introduceret i Danmark af Greenpipe, men metoden har været anvendt i en længere årrække i Tyskland.

Vandrørene inspiceres visuelt udvendig og indvendigt ved hultagning og endoscopi. Alle armaturer, andre tapsteder samt pumper, kugleventiler mm. afmonteres. Rørene sandblæses med et specielt granulat. Endelig indføres Epoxid harpiks i rørene, så der lægger sig et jævnt ensartet nyt lag inde i rørene.

Coatning som alternativ til udskiftning
AI har stor erfaring som rådgiver med renovering af vandrør med denne nye og specielle teknik. I bygningerne, hvor vandrørene er indstøbte eller på anden måde vanskelige at udskifte, kan coatning være et godt alternativ til traditionel udskiftning.
 

Grønne tiltag

Fakta om projektet

Periode : 2013 -

Bygherre : EF Rebæk Søpark 3 / aavjf

Størrelse : 350 boliger mv. / 22.000 m²

Enterpriseform :

Samarbejdspartnere : Greenpipe A/S

AI's rolle :