3Fs Forbundshus – Energioptimering

3F har markerer en grøn profil gennem en aktiv indsats til fordel for vedvarende energiformer og reduceret energiforbrug.

Bygherre med grøn profil

3F’s Forbundshus på Kampmannsgade og Nyropsgade i København, er tegnet af arkitekt Mogens Lassen og Frits Schegel. Bygningen blev opført i begyndelsen af 50’erne for Statsanstalten for Livsforsikring. Igennem de seneste år har 3F ønsket at markere en grøn profil gennem en positiv holdning til vedvarende energiformer og et ønske om at nedbringe Forbundets energiforbrug og CO2-udslip. Projektet er udført i samarbejde med Københavns Energi og SOL 1000 og er blevet præmieret med den Europæiske Solpris.

 

 

Solcelleanlæg på toppen

AI Arkitekter & Ingeniører har gennem årene løbende stået for ombygning/indretning for den nuværende ejer 3F. Denne gang som totalrådgiver, hvor vi har været med til at udføre energioptimering, der omfatter et 25 kW solcelleanlæg på toppen af 3F’s bygning. Det er blandt de største af sin art i København, og anlægget giver en forventet årlig ydelse på 18.500 kWh.

 

 

Facaderenovering med respekt for oprindelig arkitektur

Facaden blev oprindeligt opført med smalle vinduesprofiler, brystninger i farvet glas og med faste facadepartier der havde alt for små ventilationsspalter i karmprofilerne. De er nu blevet renoveret med nye oplukkelige vinduesrammer uden synlige vinduesprofiler, hvilket giver langt bedre komfort og indeklima i bygningen. Renoveringen er udført med stor respekt for den oprindelige arkitektur.

Grønne tiltag

Solcelleanlæg nedbringer Co2-udslippet ved i at anvende vedvarende energiformer.

Fakta om projektet

Periode : 2002 - 2013

Bygherre : 3F

Størrelse : 25.000 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise, Totalentreprise

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Totalrådgiver