3F’s Forbundshus – Kampmannsgade og Nyrupsgade

Energioptimering af erhvervsejendom i København K

Bygherre med grøn profil
3F har igennem de seneste år ønsket at markere en grøn profil gennem en positiv holdning til vedvarende energiformer og et ønske om at nedbringe Forbundets energiforbrug og CO2-udslip.

 

Solcelleanlæg på toppen af bygningen
Projektet er udført i samarbejde med Københavns Energi og SOL 1000 og omfatter et 25 kW solcelleanlæg på toppen af 3Fs Forbundshus i Kampmannsgade og Nyropsgade i København. Det er blandt de største af sin art i København, og anlægget giver en forventet årlig ydelse på 18.500 kWh. Projektet er blevet præmieret med den Europæiske Solpris.

 

Arne Jacobsen
Nyrupsgade 18 er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen. Bygningen blev opført i 1955-1956 til ingeniørfirmaet A. Jespersen og Søn til brug som kontorhus. Bygningen blev oprindeligt opført med faste facadepartier med alt for små ventilationsspalter i karmprofilerne.

 

Ny facade – nu med oplukkelige vinduer
Den nye facade er renoveret med respekt for Arne Jacobsens arkitektur med smalle  vinduesprofiler og brystninger med farvet glas. De nye oplukkelige vinduesrammer uden synlige vinduesprofiler giver en langt bedre komfort og indeklima i bygningen. AI har løbende stået for ombygning/indretning for den nuværende ejer 3F Fagligt Fælles Forbund.

Grønne tiltag

Solcelleanlæg nedbringer Co2-udslippet ved i at anvende vedvarende energiformer.

Fakta om projektet

Periode : 2002 - 2013

Bygherre : 3F

Størrelse : 25.000 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise, Totalentreprise

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Totalrådgiver