Borgernes Hus

Odense har fået et moderne forsamlingshus, hvor kommunen kan møde sine borgere, og hvor byens borgere kan møde hinanden

Et flerbrugerhus med imødekommende atmosfære

Odense har med Borgernes Hus fået sig et moderne forsamlingshus med plads og frirum til nye møder. En gylden facade skaber blikfang, og en spektakulær, guldfarvet trappe binder hele huset sammen. Den gennemgående gyldne farveholdning skaber en varm og indbydende atmosfære i hele huset, der både rummer hovedbibliotek, musikbibliotek, borgerservice, Center for Civilsamfund og Frivilligcenter Odense samt café.

 

Et transformationsprojekt

Opgaven har bestået i at forvandle Odenses hovedbibliotek samt nogle tilstødende erhvervslokaler til et flerbrugerhus. Hovedbiblioteket lå før transformationen anonymt gemt i det udskældte banegårdscenter midt i Odense, og det var en klar strategi for transformationsprojektet at skabe ny værdi gennem markant arkitektur og ny identitet.

 

Brugerinddragelse

Arkitekterne har koncentreret sig om facade, indgangsparti og trappe, mens brugerne har sat deres præg på resten af huset i samarbejde med designbureauer. Brugerne er alle flyttet ind med egne møbler og egne ønsker til indretningen, og åbenhed over for brugerne har derfor været essentielt for projektet.

Grønne tiltag

En centralt beliggende ejendom har fået optimeret sine kvadratmeter til glæde for flere borgere

Fakta om projektet

Periode : 2016 - 2017

Bygherre : Odense Kommune

Størrelse : 6.500 m²

Samarbejdspartnere : Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører, Urgent Agency, Blue Bakery

AI's rolle : Arkitektrådgiver