Niels Hemmingsens Gade 12

Fra træt kontorejendom til hovedsæde og showroom for Normann Copenhagen

Et passende hovedsæde for førende dansk designvirksomhed
Normann Copenhagen har lejet sig ind i ejendommen på Niels Hemmingsens gade 12, i indre København. De har som lejere fået lov til at præge renoveringen og ombygningen af den tidligere kontorbygning, så den nu er tilpasset netop deres behov og ikke mindst de æstetiske præferencer. Som totalrådgivere på sagen har AI Arkitekter & Ingeniører således haft et tæt samarbejde med både lejer og bygningsejerne FH.

 

Tilbage til udgangspunktet
Bygningen er opført som trykkeri i 1936. For at bygningen kunne bære de tunge trykmaskiner er huset født med kraftige loftkonstruktioner i beton. Sidenhen er kassettelofterne i beton gemt væk. Tidens lag blev skrællet af bygningen i forbindelse med den indledende miljøsanering, og originale detaljer såsom betonlofterne stod frem. Disse detaljer er bevaret for at skabe historisk atmosfære i nye moderne rammer.

 

Kvalitetsbevidst lejer
Projektet udmærker sig ved et tæt samarbejde med den kommende lejer, hvis designteam har deltaget i renoveringen og indretningen. Arkitekt Charlotte Egede har varetaget den indledende design dialog med Normann Copenhagen, mens AI som totalrådgiver har sikret, at hele projektet kunne realiseres med alt hvad det har krævet af myndighedsansøgninger, brandtilladelser, grundig sanering, komplet nye el-installationer, nye VVS-løsninger, renovering af ventilation mm.

Grønne tiltag

Det er bæredygtigt at sanere og skrælle lag af fremfor at tilføre mere materiale i form af nye lag.

Fakta om projektet

Periode : 2019 - 2021

Bygherre : FH / Normann Copenhagen

Størrelse : 2500 m2

Enterpriseform : Fagentreprise

Samarbejdspartnere : Normann Copenhagen, Arkitekt Charlotte Egede samt Lysdesigner anker & Co.

AI's rolle : Totalrådgiver