FH-huset

Ombygning af bæredygtigt og prisvindende kontorhus designet af AI Arkitekter & Ingeniører tilbage i 2002.

Et optimeret hus med adgang til grønt uderum

FH har med projektet fået optimeret deres hus, der nu er tilpasset antallet af medarbejdere og samtidens arbejdsformer. En ny tagterrasse sikrer medarbejderne adgang til et grønt uderum med en smuk udsigt over havnen, og et nyt trappetårn er anlagt på en sådan måde, at det, udover at give adgang til tagterrassen, også sikrer et mere varieret bevægelsesflow igennem bygningen. Visuelt lægger trappetårnet sig tæt op ad den eksisterende bygning, således tårnet ikke bryder med bygningens enkle formsprog.

 

Nye behov kræver nye løsninger

AI Arkitekter og Ingeniører kender kontorbygningen særdeles godt, da vi som totalrådgiver har været med til at designe og bygge det tilbage i 2002. Dengang med bygherre LO. Siden er LO blevet til FH, og organisationen har fået nye behov. Flere mennesker kræver flere kontorpladser, og flere mødeaktiviteter kræver flere møderum. Hertil kommer et ønske om at kunne tilbyde sine medarbejdere et rekreativt uderum.

 

Flere kvadratmeter ude og inde

Arealudvidelsen er sikret ved indskydelse af helt nye dæk flere steder i bygningen. For at optimere pladsen yderligere har vi samlet alle mødefaciliteter på 5. sal og konverteret møderum på førstesalen til storrumskontorer. I forbindelse med ombygningsarbejderne er varmesystem, køleanlæg og el-installationer tilpasset de nye forhold.

Grønne tiltag

Optimering af allerede bæredygtigt byggeri, samt tilføjelse af grønt uderum

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2020

Bygherre : Fagbevægelsernes Hovedorganisation

Størrelse : Udvidelse (100 m²) + tagterrasse (75 m²) + trappetårn

Enterpriseform : Fagentreprise

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver