Havnegade 32

Ombygning og nyindretning af mølle- og silobygning til kontorhus i 6 etager

Omdannelse af gammel møllebygning til levende kontormiljø
I industrihavnen i Odense har bygherre Olav de Linde skabt et levende erhvervsmiljø ved at transformere rå siloer, gamle kornlagre og pakhuse til en moderne erhvervspark. I transformationen af den gamle pælefunderede møllebygning på Havnegade 32 håndterede AI en lang række gennemgribende konstruktive ændringer.

 

Udfordrende konstruktioner
5 etager høje betonsiloer i ejendomskomplekset er blevet åbent op, både inde i bygningen og ud mod havnen. Siloerne danner nu rammerne for nye komposit-etagedæk, hvilket har skabt nogle sammenhængende lokaler, som stadig kan underopdeles, da de har to separate trappeopgange med en fælles forbindelsesgang. Bygningen har desuden fået tilføjet en mængde nye elementer i stål på ydersiden: Nye altaner, ny rund flugtvejstrappe, elevator til 6. sal samt et taghus på 350m² med tilhørende tagterasse.

 

Råt
Det rå industrilook er bevaret i bygningen, og bygherre valgte løsninger som synlige bjælkelag, in-situ støbte vægge med bræddeforskalling og støbte overliggere til dør- og vinduesåbninger for at bibeholde det.

Gennem projektet er der blevet arbejdet med alle typer materialer og konstruktioner; lige fra ældre murstensvægge, dæk, vægge og bjælker i in-situ beton over etagedæk med træbjælkelag, der skulle sikres til brandklasse REI120 til krævende stålkonstruktioner på 6. sal. For at sikre robusthed og lastoverførsel til murværket med lav trykbæreevne og samtidig lette montagen af stålkonstruktionerne har vi valgt en løsning med en stålrem, der er blevet sat ovenpå de eksisterende vægge.

Bygningen er kategoriseret til en høj konsekvensklasse (CC3).

Grønne tiltag

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2019

Bygherre : Olav De Linde

Størrelse : 16.850 m²

AI's rolle : Ingeniørrådgiver