Vega – Musikkens Hus

Efter en omfattende restaurering i 1996 genåbnede huset som VEGA – Musikkens Hus

Fra Folkets Hus  til VEGA
På Enghavevej på Vesterbro ligger i dag VEGA. Oprindeligt hed bygningen Folkets Hus og var arbejderbevægelsens højborg, som blev opført i 1956 og tegnet af Vilhelm Lauritzen. Da arbejderbevægelsen rykkede ud, lå Folkets Hus øde i mange år og var ved at forfalde. Men efter en omfattende restaurering i 1996 genåbnede huset som VEGA – Musikkens Hus. Ejendommen er et af de yngste fredede huse i Danmark.

Moderne musikhus i fredet ejendom
Projektets udfordring har været at restaurere og ombygge en fredet ejendom til et moderne musikhus, der skulle leve op til høje lydkrav og lysforhold, samtidig med at bevare den originale, arkitektoniske helhed.

I dag er VEGA er kendt som en af de førende koncertscener i Europa. Det er VEGA – ikke kun på grund af husets optimale lyd- og lysforhold, men også fordi VEGA samtidig er en spændende arkitektonisk perle, der danner den perfekte ramme for stemningsfulde arrangementer. Det er VEGAs interiør med de mørke træpaneler, mahognigulve, friser og de mange gennemførte originale detaljer i typisk skandinavisk stil, der er kendetegnende for huset VEGA.

Grønne tiltag

Fakta om projektet

Periode : 1996 - 1997

Bygherre : Vega

Størrelse : 6.000 m²

AI's rolle : Totalrådgiver