Hotel Sanders – El

Gennemgribende ombygning og opgradering af klassisk københavnerbygning med stemningsskabende belysning

Historiefortællinger fra 1920’erne
I hjertet af København, kun et stenkast fra Kongens Nytorv, finder man Hotel Sanders, som i 2015-2017 har været igennem en gennemgribende ombygning og opgradering af den klassiske københavnerbygning.

Projektet har haft stort fokus på at skabe en atmosfære og en historiefortælling med en identitet fra 1920’erne, hvor gæster kan leve sig ind i datidens kulturelle opblomstringstid med jazzmusik, litteratur, frisind og cocktails. Det har derfor været vigtigt, at materialer passer ind i den tids stil. Ombygningen har krævet et stort konstruktionsarbejde, hvor det har været nødvendigt at etablere nye føringsveje til alle installationer. AI Arkitekter & Ingeniører har på projektet ageret totalrådgiver.

 

Installationer til rummets karakter
AI har i totalrenoveringen projekteret alle elinstallationer og der er valgt materialer, der svarer til rummets og områdernes karakter samt krav til disse. Der er bl.a. valgt installationsmateriel i design fra Berker, serie 1930. Vi har lagt vægt på, at apparater og komponenter kan monteres og demonteres uden indgreb i andre bygningsdele eller lyskilder. Der er udført belysningsanlæg i alle lokaler.

AI har stået for projektering af stik- og hovedledninger, tavler, føringsveje, kraft- og lysinstallationer, nød- og panikbelysning. Datainstallation, antenne-, telefon- og højtaleranlæg samt ABDL-, ABA-, varslings- AIA-, ADK- og ITV- anlæg. Samtlige materialer og produkter i byggeriet er PVC-, bly- og halogenfrie.

Inden aflevering er alle anlæg indregulerede og gennemafprøvede.

 

Skjulte installationer og dæmpet belysning
For at opnå et elegant udtryk på værelserne, har vi valgt at skjule elinstallationer i vægge, gulve og lofter. Det har dog været nødvendigt med synlige installationer over nedhængte lofter og i kælder. Her er der blevet etableret føringsveje i form af kabelbakker/gitterbakker/kabelstiger over nedhængte lofter i installationsskakte og installationskanaler.

Værelserne samt reception, lounge, bar og deli har fået belysning, der kan dæmpes. Dæmpningen på værelser foretages på ledninger på bord- samt standerlamper, og ellers dæmpes værelsesbelysningen fra styring som Servodan/Niko type 330-00700, der er placeret i UG-tavle ude på gangarealet. Belysning i fællesarealer styres centralt fra personalekontoret.

Vi har valgt materialer, der er egnede til anvendelse i de lokaliteter, som skal bruges, hvorfor der er taget højde for robusthed og solid udførelse.

I ombygningsprocessen blev 92 værelser til 54 eksklusive værelser/suiter, konference- og mødelokaler, ny restaurant med udendørsservering samt tagterrasse.

Indretning af hotellet samt materialevalg er sket i tæt samarbejde med designfirmaet Lind + Almond.

Grønne tiltag

Der er sparet på ressourcer ved at renovere og ombygge fremfor at rive ned og bygge nyt

Fakta om projektet

Periode : 2015 - 2017

Bygherre : Hotel Sanders A/S

Størrelse : 3.265 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Lind + Almond, Skanding A/S, Sweco Danmark A/S

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver, Totalrådgiver, Energirådgivning, Driftrådgivning