Comwell Portside

Danmarks største og Københavns første Comwell-hotel slår dørene op i Københavns Nordhavn

Nyt hotel i Nordhavn
Med beliggenhed i det moderne Nordhavnen, er opført det nye Comwell Portside. AI Arkitekter & Ingeniører har deltaget i projektet som bygherrerådgiver og har blandt andet bidraget med viden om bæredygtig arkitektur. Hotellet rummer 25.145 m2, fordelt på 484 værelser, konference faciliteter, restaurant og andre publikumsvenlige funktioner.

 

Bæredygtigt DGNB-certificeret byggeri
Både investorerne bag hotellet – AP Pension og KEVA – samt hoteloperatøren Comwell, ønskede at byggeriet skulle sætte særlig fokus bæredygtighed, hvorfor hotelbyggeriet derfor blev projekteret til at opnå bæredygtige DGNB-certificering.

 

Den maritime arkitektur
Hotellets arkitektur er inspireret af havnens historiske pakhuse med rytmisk vinduessætning og skodder. Hotellets vindueshuller er befæstet med særlige, kobberfarvede metalplader for at skabe interaktion mellem lyset og spejlinger fra kanalen foran hotellet. Indeni snor bygningen sig som et ottetal med to grønne atriummer i midten.

Grønne tiltag

Byggeriet bliver DGNB-certificeret, og hotellet har desuden fokus på økologi, bekæmpelse af madspild, lavere energiforbrug og social ansvarlighed.

Fakta om projektet

Periode : 2017 - 2021

Bygherre : Comwell

Størrelse : 25.145 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

AI's rolle : Bygherrerådgiver