Comwell Hotel Portside

Danmarks største og Københavns første Comwell-hotel slår dørene op i Københavns Nordhavn

AI Arkitekter & Ingeniører leverer bygherrerådgivning

Opførelsen af Comwell Copenhagen Portside i fuld gang, og hotellet forventes at åbne i 2021. AI Arkitekter & Ingeniører har deltaget i projektet som bygherrerådgiver og har blandt andet bidraget med viden om bæredygtig arkitektur.

 

Bæredygtigt DGNB-certificeret byggeri

Både investorerne bag hotellet – AP Pension og KEVA – samt hoteloperatøren Comwell har stort fokus på bæredygtighed, og partner har i fællesskab besluttet sig for, at hotelbyggeriet skal projekteres til at opnå den bæredygtige DGNB sølvcertificering.

 

Kapaciteten

Det nye hotel byder på 484 værelser, 18 konference- og møderum, restaurant og bar. I kælderetagen er der et eventlokale til 400 mennesker samt parkeringskælder med plads til 89 parkeringspladser.

 

Den maritime arkitektur

Hotellets arkitektur er inspireret af havnens historiske pakhuse med enkle vinduessætning og skodder, og hotellets vindueshuller bliver befæstet med særlige, kobberfarvede metalplader for at skabe interaktion mellem lyset og spejlinger fra kanalen foran hotellet. Indeni snor bygningen sig som et ottetal med to grønne atriummer i midten, og det grønne strækker sig ud på selve hotellets begrønnede facade.

Grønne tiltag

Byggeriet bliver DGNB-certificeret, og hotellet har desuden fokus på økologi, bekæmpelse af madspild, lavere energiforbrug og social ansvarlighed.

Fakta om projektet

Periode : 2017 - 2021

Bygherre : Comwell

Størrelse : 25.145 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

AI's rolle : Bygherrerådgiver