Hotel Sanders

Boutique-hotel i international særklasse hensætter dig til en anden verden

Som at træde ind på en teaterscene

Når du træder ind på det luksuriøse men hjemlige Hotel Sanders, er det som at træde ind på en teaterscene. Teaterstykket foregår i 1920’ernes kulturelle opblomstringstid med jazzmusik, litteratur, frisind og cocktails, og rummene emmer af atmosfære og historiefortælling.

 

Opgradering af eksisterende hotel

Det er den tidligere balletdanser Alexander Kølpin, der, sammen med sin far, har valgt at drive hotel på en hyggelig gade bag sin gamle arbejdsplads – Det Kongelige Teater. Hotellet er indrettet i en bygning, der før har huset Hotel Opera. I ombygningsprocessen blev 92 værelser til 54 værelser/suiter, og der blev etableret mødelokaler til konferencer, en ny restaurant med udendørsservering samt en tagterrasse på øverste etage.

 

Unikke designløsninger

AI Arkitekter & Ingeniører har været totalrådgiver på projektet. Den store ombygning har krævet et stort konstruktionsarbejde, og det har været nødvendigt at etablere nye føringsveje til alle installationer. Der har været stor fokus på at skabe den totale iscenesættelse med gennemført, luksuriøs indretning med eksklusive materialer, og det har krævet et tæt samarbejde mellem AI og designfirmaet Lind + Almond at få standardiserede forhold tilpasset de mange unikke designløsninger.

Grønne tiltag

Der er sparet på ressourcer ved at renovere og ombygge fremfor at rive ned og bygge nyt

Fakta om projektet

Periode : 2015 - 2017

Bygherre : Hotel Sanders A/S

Størrelse : 3.265 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Lind + Almond, Skanding A/S, Sweco Danmark A/S

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver, Totalrådgiver, Energirådgivning, Driftrådgivning