NH Collection Copenhagen

Nordeas tidligere domicil på Christianshavn transformeres til førsteklasseshotel direkte til havnefronten

Ikonisk bygning transformeres til luksushotel i hjertet af København

Nordeas tidligere domicil, transformeres til NH Collection Copenhagen, et 5-stjernet luksushotel med beliggenhed på Christianshavn. AI har udført bygherrerådgivning for lejer/hoteloperatør, i forbindelse med transformationen.

I alt har hotellet fået 394 lyse og indbydende værelser fordelt fra 0. til 6. sal samt penthouse på 7 sal. Etagerne er indrettet med plads til sekundære funktioner til værelser, ligesom 10 af værelserne er indrettet med fuld tilgængelighed for personer i kørestol.

Nye funktioner i tidligere domicil

Transformationen er sket med respekt for ejendommens modernistiske karakteristika, og der har i projektet været fokus på at bevare bygningens ikoniske udtryk. Som led i at skabe flere publikumsvendte funktioner, er stueetagen udvidet med restaurant, café og reception.

På hotellets top er der etableret en tagterrasse på 620 m2, hvor gæsterne kan nyde udsigten over byens tage.

En bæredygtig renovering

Bygningen er transformeret til et hotel med en stærk bæredygtig profil, hvor der fra starten har været ambitioner om en DGNB-certificering. De sociale, miljømæssige og tekniske kvaliteter i ejendommen, ligger markant over kravene i det danske bygningsreglement, hvilket har resulteret i en DGNB-guld certificering. Derudover har dele af bygningens tagterrasse sedumtag, som opsuger og fordamper regnvand.

Grønne tiltag

DGNB-guld certificering, grønne tage og vandafkølet tilbygning.

Fakta om projektet

Bygherre : ATP Ejendomme A/S, NH Strandgade ApS

Størrelse : 33.000 m2

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Holmris B8, Designbrokers Hospitality APS, NCC, Niras, Arkitema, Light Bureau

AI's rolle : Bygherrerådgiver