Nobis Hotel Copenhagen

Smuk bevaringsværdig ejendom på H.C. Andersens Boulevard er transformeret fra musikkonservatorium til luksushotel

Femstjernet hotel med høj komfort

Nobis Hotel Copenhagen er et femstjernet hotel etableret i 2017 i en bevaringsværdig ejendom, der ligger som nærmeste nabo til Ny Carlsberg Glyptotek. Historiske detaljer kombineres med nordisk design og høj komfort.

 

Ældre ejendom, ny funktion

Ejendommen fra 1903 har haft flere funktioner i sin levetid. Før transformationen til hotel husede ejendommen senest Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der fyldte rummene med klassisk musik. Nu er her etableret 77 højloftede hotelværelser, gourmetrestaurant, mødefaciliteter, træningsfaciliteter og wellnesslokaler med sauna og koldvandsbassin. Bygningen er energioptimeret, der er installeret en lang række nye tekniske installationer, og der er etableret to nye elevatorer.

 

Tro mod oprindelig arkitektur

Det var en klar strategi for projektet at bevare originale detaljer. Den smukke hovedtrappe i marmor står med sine originale blomsterudsmykning på trappegelænderet, og den oprindelige loftsbeklædning er blevet genskabt i forme. Hotelgæster får således mulighed for at nyde luksus i autentiske, historiske rammer.

Grønne tiltag

Genbrug af byens smukkeste huse giver både kulturhistorisk mening og sparer CO2 og ressourcer

Fakta om projektet

Periode : 2015 - 2017

Bygherre : Fastighets AB Balder

Størrelse : 5.500 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Wingårdhs, Millimeter Arkitekter og Nobis AS

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver, Totalrådgiver