Scandic Copenhagen

Hotellets 486 værelser er blevet transformeret til moderne værelser med helt nye badeværelser

18-etagers ikon
Beliggende overfor Planetariet ved søerne er Scandic Copenhagen og med sine 18 etager er det blevet et markant ikon i bybilledet. Hotellet hører til blandt Københavns største konferencecentre.
AI Arkitekter & Ingeniører har været totalrådgiver på en gennemgribende renovering og nyindretning af hotellet. Scandic Copenhagens 486 værelser er blevet transformeret efter designkonceptet “From above” til moderne værelser med helt nye, lækre badeværelser.

 

Totalrenovering
Flere tekniske installationer er naturligvis blevet renoverede, moderniserede eller udskiftet i forbindelse med renoveringen. F.eks. brugsvandsinstallationen, hvor fordelingsprincip for forsyningsledninger er blevet ændret fra lodrette til vandrette fordelingsledninger bl.a. med det formål at renovere en etage ad gangen, mens resten af hotellet har været i drift!
I stuetagen har konference-, lobby- og restaurantområdet designmæssigt undergået en kraftig forvandling med ny spændende indretningsarkitektur, og der er blevet etableret en ny tilbygning for at sikre et dynamisk flow mellem restaurant og lobby.

Renoveringsarbejder er blevet udført samtidigt med at hotellet har været i fuld drift.

 

Bæredygtige tiltag
I forbindelse med projektet, har der været stort fokus på bæredygtige tiltag. Belysning med lavt energiforbrug, reducering af vandforbrug osv. Det kan nævnes, at det er lykkedes at reducere vandforbruget med over 20 % med simple virkemidler såsom, at der opsat nye vandsparebrusere og monteret spareperlator ved håndvaskarmaturerne.

Grønne tiltag

Belysning med lavt energiforbrug, reducering af vandforbrug bl.a. gennem vandsparebrusere

Fakta om projektet

Periode : 2009 - 2013

Bygherre : Pandox

Størrelse : 486 værelser / 31.800 m²

AI's rolle : Bygherrerådgiver, Totalrådgiver