Villa Copenhagen

Tidligere Centralpostbygning ved Københavns Hovedbanegård omdannet til et førsteklasseshotel og urbant mødested

Hele byens hus
I 2020 har København fået et unikt og eksklusivt hotel ved navn Villa Copenhagen. Som navnet indikerer, har hotellet ambitioner om at blive hele byens hus. Med 390 værelser, tre restauranter, swimmingpool på taget samt gode event- og konferencefaciliteter er der basis for, at hotellet kan blive en ny social scene i København for både turister, forretningsfolk og byens borgere. Villa Copenhagen er etableret i den tidligere Centralpostbygning i Tietgensgade, og i dag smelter husets over 100 år gamle historie sammen med moderne design og bæredygtig luksus. Smukke detaljer er bevaret, og særligt bygningens bevaringsværdige facade er renoveret med største respekt for den oprindelige franskinspireret og nybarokke arkitektur.

 

Storstilet transformation af 25.400 m²
AI Arkitekter & Ingeniører har leveret bygherrerådgivning og tekniske ingeniørydelser. I projektets tidlige faser har AI koordineret projektet mellem bygherre, arkitekter og myndigheder, og som ingeniørrådgiver har vi stået for alle tekniske installationer til det store hotel. Et luksushotel i en ældre, skrøbelig bygning stiller store krav til ingeniørfaget om tekniske løsninger, der både kan matche unikke designløsninger og sikre kommende kunder høj komfort og sundt indeklima.

 

Beliggende i nyt bykvarter
Villa Copenhagen indgår som en del af Postgrunden, der i disse år transformeres til et nyt bykvarter. Det er et storstilet projekt i det absolutte centrum af København med en meget lang række af interessenter. AI har derfor samarbejdet med myndigheder, bygherrer og arkitekter om at finde løsninger, der får Villa Copenhagen til at bidrage positivt til hotellets nærmeste omgivelser.

Grønne tiltag

Restvarme opvarmer poolen på taget, og CO2-venlig fjernkøling består bl.a. af frikøling fra havvand

Fakta om projektet

Periode : 2016 - 2020

Bygherre : Strawberry Properties A/S

Størrelse : 25.400 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Arkitekterne Krook og Tjäder, Kullegaard AS, Hent Danmark AS,

AI's rolle : Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver