Alderstrøst

223 boliger i bevaringsværdig ejendom på Nørrebro er efter endt totalrenovering blevet til 156 rummelige og unikke boliger

30 lejlighedstyper med specialinventar og mange indretningsmuligheder
Boligudlejningsejendommen Alderstrøst kan efter endt totalrenovering og ombygning tilbyde over 30 forskellige lejlighedstyper fra 70 m² i én etage til 140 m² i tre etager. Boligerne har specialdesignet inventar og mange indretningsmuligheder med skydevægge, der hurtigt kan ændre rummenes proportioner.

Løbende kommunikation med genhusede beboere
Beboerne har været genhuset under ombygningsarbejdet, og AI Arkitekter & Ingeniører har afholdt flere store orienteringsmøder samt individuelle møder med alle de beboere, der har valgt at flytte tilbage til den ombyggede ejendom. Der har været en god beboerdialog og en udbredt tilfredshed med projektet.

Renovering af flere omgange
AI har været totalrådgiver både for facaderenoveringen af ejendommen, der er afsluttet i 2004, og for ombygningsarbejdet, der er afsluttet i 2007. Facaderenoveringen har omfattet blandt andet ny tagbelægninger og kviste og renovering af udvendige døre og vinduer. I samme omgang er der blevet etableret to nye tagboliger i uudnyttet tagrum, bagtrapperne er blevet renoveret, og kælderrum er blevet indrettet til depotrum. I forbindelse med det senere ombygningsarbejde er alle køkkener og badeværelser samt samtlige installationer skiftet.

Energi- og indeklimaoptimering uden at gå på kompromis med æstetikken
Boligerne har fået et optimalt indeklima. Den friske luft suges ind gennem ydervæggen bag radiatorerne, der opvarmer luften, så kuldenedfald og trækgener undgås. Luftindtagene er udført af specialfremstillede ventilationssten indpasset i den bevaringsværdige facade. De bevaringsværdige vinduer er blevet istandsat og forsynet med forsatsglas med energibelægning. Den omfattende renovering har medført, at alle eksisterende installationer er udskiftet.

Grønne tiltag

Boligerne har fået et optimalt indeklima takket være særlige luftindtag og energiglas

Fakta om projektet

Periode : 2002 - 2007

Bygherre : Haandværkerforeningens Fond

Størrelse : 10.000 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver, Totalrådgiver