Gilbjergskolen

Fra nedslidt folkeskole til energieffektiv skole med attraktive læringsmiljøer, sundere indeklima og plads til flere elever

Totalrenovering, nyindretning og tilbygning
Gilbjergskolen i Gilleleje har gennemgået en forvandling. Skolen er totalrenoveret og udvidet med ny tilbygning til udskolingen, der er placeret i direkte forlængelse af den eksisterende hovedbygning. AI har i forbindelse med helhedsrenoveringen af Gilbjergskolen, været arkitekt- og ingeniørrådgiver på projektet. Pladsen er optimeret, indretningen gjort fleksibel og udtrykket er lyst, imødekommende og moderne. Der er skabt et sundt indeklima med nye lyskilder, akustikregulering, ny ventilation og organiske materialer, såsom træ.

 

Moderne læringsmiljøer
AI har været med til at skabe fleksible fællesarealer ved at aktivere de arealer, der ligger rundt om klassefunktionerne, såsom gangarealer, garderober og mellemrum. Her er der med nyt ovenlys, glasdøre mellem rummene, små opholdsnicher skabt rum, der både egner sig til ro, gruppearbejde og fællesskab på tværs af klasser. De nye fællesarealer er nyindrettede med fleksible møblementer som indbyggede møbler og møbler på hjul, der danner rum i rum.

 

Et bæredygtigt foregangseksempel
Mange kommuner landet over står med trætte 1970’er-skoler, der er ude af trit med nutidens standarder. De er dyre i drift, kvadratmeterne er dårligt udnyttede, og indeklimaet lever ikke op til gældende lovkrav. Gilbjergskolen i Gilleleje var netop sådan en skole, men efter helhedsrenoveringen samt udbygningen fremstår den nu som et foregangseksempel på, hvordan man på bæredygtig vis kan skabe nyt uden at rive eksisterende ned.

Grønne tiltag

Renoveringsprojektet har givet markant reduktion af skolens energiforbrug og langt bedre indeklima.

Fakta om projektet

Periode : 2017 - 2020

Bygherre : Gribskov Kommune

Størrelse : 12.000 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Enemærke & Petersen, Thing Brandt Landskab

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver