Gilbjergskolen

Fra nedslidt folkeskole til energieffektiv skole med attraktive læringsmiljøer, sundere indeklima og plads til flere elever

Totalrenovering, nyindretning og tilbygning

Gilbjergskolen i Gilleleje har gennemgået en forvandling. Skolen er totalrenoveret og udvidet med ny tilbygning til udskolingen, der er placeret i direkte forlængelse af den eksisterende hovedbygning. Alle fællesarealer er nyindrettede med fleksibelt møblement, der danner rum i rum.

 

Et foregangseksempel

Mange kommuner landet over står med trætte 1970’er-skoler, der er ude af trit med nutidens standarder. De er dyre i drift, kvadratmeterne er dårligt udnyttede, og indeklimaet lever ikke op til gældende lovkrav. Gilbjergskolen i Gilleleje var netop sådan en skole, men efter helhedsrenoveringen samt udbygningen fremstår den nu som et foregangseksempel på, hvordan man på bæredygtig vis kan skabe nyt uden at rive ned.

 

Renovering skaber bedre plads og sundere indeklima

Den eksisterende bygning står så god som ny. Pladsen er optimeret, indretningen gjort fleksibel og udtrykket er lyst, imødekommende og moderne. Der er skabt et sundt indeklima med nye lyskilder, akustikregulering, ny ventilation og organiske materialer.

 

Moderne læringsmiljøer

Vi har skabt fleksible fællesarealer ved at aktivere de arealer, der ligger rundt om klassefunktionerne, såsom gangarealer, garderober og mellemrum. Her har vi med nyt ovenlys, glasdøre mellem rummene, små opholdsnicher, integrerede siddemøbler og møbler på hjul skabt rumligheder, der både egner sig til ro, til gruppearbejde, til leg og bevægelse og til fællesskab på tværs af klasser.

 

Udvidelse

Den nye tilbygning indgår naturligt i skolens eksisterende struktur og flow. Bygningen er opført i to plan, og på 1. salen bliver der udgang til en tagterrasse, der kan benyttes i forskellige undervisningssituationer. Bygningen er specialindrettet til udskolingselever med loungemiljøer og farver, der signalerer, at her har de unge deres eget univers.

Grønne tiltag

Renoveringsprojektet har givet markant reduktion af skolens energiforbrug og langt bedre indeklima.

Fakta om projektet

Periode : 2017 - 2020

Bygherre : Gribskov Kommune

Størrelse : 12.000 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Enemærke & Petersen, Thing Brandt Landskab

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver