Magneten

Fra kontorbyggeri til moderne aktivitets- og samværstilbud til borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse

Aktivitetstilbud med sansehave
Transformation af gammel KTAS-bygning på Bernhard Bangs Allé 43 til moderne aktivitets- og samværstilbud til borgere med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse. Hertil kommer nybygget konstruktion med sansehave i første sals højde.

Helt nye faciliteter
AI Arkitekter & Ingeniører har som ingeniørrådgiver været med til at totalrenovere en gammel kontorbygning og dermed skabt rum for blandt andet idrætstilbud, musiktilbud, projektværksted, pakkeri , industrikøkken samt andre fællesfaciliteter og opholdsrum for autister og unge med udfordringer. Der er yderligere blevet etableret ny tilbygning i 3 etager (indeholdende trappe/elevator og toiletter).

Sansehave
Med en parkeringsplads som eneste friareal på grunden, skulle der tænkes kreativt for at skabe et attraktivt udeareal til brugerne af Magneten. I forlængelse af renoveringsprojektet stod AI som totalrådgiver for at opføre en sansehave i første sals højde oven over parkeringspladsen. Sansehaven er udlagt på in-situ støbt betonplade, placeret på 20 søjler og forbundet til Magneten via nybygget gangbro i stål, der spænder 7,2 m. Konstruktionen er opført, mens Magneten var i fuld brug.

MASU Planning var landskabsarkitekter på projektet, og på betondækket er der anlagt en have, der appellerer til sanserne, udfordrer motorikken og indrammer fællesskabet.

Grønne tiltag

Det grønne fællesrum under åben himmel er en del af grunden til, at byggeriet er socialt bæredygtigt og scorer højt på DGNB-kritieret ’Tryghed og sundhed’

Fakta om projektet

Periode : 2013 - 2016

Bygherre : Frederiksberg Kommune

Størrelse : 5.000 m²

Enterpriseform : Totalentreprise, Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : MASU Planning

AI's rolle : Bygherrerådgiver, Totalrådgiver