Ny simulatorbygning – udvidelse af Maersk Training Centre

Udvidelse af Maersk Training Centre

Det eksisterende Mærsk Hotel og Mosaic 1 er begge opført som præcist afgrænsede, rektangulære bygningsanlæg i overensstemmelse med lokalplanens ide.
Den nye simulator- og undervisningsbygning viderefører det enkle bebyggelsesprincip ved at placere sig langs byggefeltets ”hjørner”, så der opstår et nyt samlet rektangulært bygningsanlæg.

En ny harmonisk helhed

Konkurrenceforslagets ide tager udgangspunkt i at skabe en ny harmonisk helhed ud fra den eksisterende arkitektur, og inddrager gårdhavemotivet som centralt arkitektonisk omdrejningspunkt i Mærsk Hotellet.

Ny bygning i 1 og 2 etager

En ny selvstændig fløj med de mindre simulator- og undervisningsrum udlægges langs byggefeltets østlige afgrænsning som en lav 1-etages bygning – i samme arkitektoniske udtryk som Mosaic 1. De større simulator- og teknikrum etableres som en 2-etagers bygning, der fremstår som en markant selvstændig del af det samlede anlæg.

Den indre gade

De 2 nye bygninger kobles sammen af en indre gade med udkig og direkte adgang til den nye gårdhave, der forbinder Mosaic 1 og den nye bygning. Den indre gade afsluttes i et lille indre torv med udkig til haven mod nord. På den måde skabes et lyst og venligt hus, der er nemt at overskue.

Grønne tiltag

Fakta om projektet

Periode : 2011 - Konkurrence

Bygherre : Maersk Training Svendborg A/S

Størrelse : 875 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Hans Jørgensen & Søn, Balslev Rådgivende Ingeniører

AI's rolle : Arkitektrådgiver