TEC Hvidovre

Udvidelse og ombygning af TEC Hvidovre, der er Nordeuropas største uddannelsescenter inden for mekanik og transport

Kapacitetsudvidelse
Med 16 nye undervisningslokaler og ny simulatorbygning har TEC Hvidovre udvidet deres kapacitet og kan hermed sætte nye standarder for deres undervisning. De nye bygninger er arkitektonisk afstemt med det eksisterende byggeri fra 2008.

 

Solidt kendskab til TEC Hvidovre
AI var bygherrerådgiver for TEC, da de i perioden 2005-2008 etablerede det 18.000 m² store undervisningsbyggeri til Landtransport- og mekanikerskolen i Hvidovre. Dengang stod vi bl.a. for programskrivning, brugermøder, fastsættelse af krav og ønsker og udarbejdelse af rumprogram. Derfor var det med stort kendskab til stedet, at vi som totalrådgiver varetog udvidelsen i 2011-2014.

 

Udviklet i tæt kontakt med bygherre og brugere
Udvidelsen af TEC består af et betonbyggeri med vådrum (omklædning, toilet og baderum), og et træbyggeri til klasselokaler, der er fleksibelt indrettet med mobile vægge. Endelig er den nye simulatorbygning placeret som en pavillon i det samlende gårdrum. Bygningerne er projekteret i en minutiøs dialog med bygherre og brugere, hvor fokus har været på sikkerhed, synlighed og faglig stolthed.

 

Arkitektoniske greb: Farver, lys og åbenhed
En ikonisk, høj portal beklædt med røde metalplader byder velkommen til de nye bygninger. Inde er farverne ligeledes varme og muntre, og der er arbejdet med optimeringen af dagslyset gennem effektfulde sidelys, gennem shedlys i taget og ikke mindst gennem glaspartier mellem undervisningslokaler og gangareal. De transparente glaspartier til undervisningslokalerne skaber samtidigt et hus, der stolt viser sine fag og fagligheder frem – det skaber åbenhed og videndeling.

Grønne tiltag

Maksimering af dagslys sparer energi og CO²

Fakta om projektet

Periode : 2010 - 2014

Bygherre : TEC

Størrelse : 2.550 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Gade & Mortensen Akustik A/S, Franck Geoteknik AS

AI's rolle : Bygherrerådgiver, Totalrådgiver