Tved Skole

Ny energieffektiv skoletilbygning opført i bæredygtige materialer har resulteret i fleksible kvadratmeter og moderne læringsmiljøer

Grønne valg

Tved Skoles nye 2-etagers tilbygning på 600 m² overholder den frivillige lavenergiklasse ’bygningsklasse 2020’. Installationerne er energieffektive, der er opsat solceller, og der har været stor fokus på at tilvælge bæredygtige naturmaterialer såsom umalede træoverflader.

 

Ny bygning, nye forbindelser

Den nye tilbygning med ny hovedindgang er opført som forbindende led mellem to eksisterende skolebygninger opført i hvert sit årti. Tilbygningen er tilpasset de eksisterende bygninger, men har fået sin egen arkitektoniske identitet og udtrykker fornyelse og åbenhed. Planløsningen er fleksibel – i stueetagen er to undervisningslokaler indrettet til SFO, og på 1. salen er to undervisningslokaler indrettet til mediatek. Flere af lokalerne er indrettet med store karnapper, som danner rum i rummet. Endelig er der etableret ny elevator og handicaptoilet.

 

Ombygning, ny ventilation og nyt lys

Lettere renovering af de eksisterende bygninger har været en del af projektet. Udvalgte klasselokaler er ombygget, så planløsningen er blevet mere fleksibel, og ny lavtryksventilation har skabt bedre indeklima og reduceret både træk- og støjgener samt energiforbrug. Der er etableret justerbar grundbelysning samt vægbelysning, hvilket er med til at optimere undervisningsforhold, bl.a. ved anvendelse af smart boards.

Grønne tiltag

Tilbygning fra 2014 overholder den frivillige lavenergiklasse ’bygningsklasse 2020’

Fakta om projektet

Periode : 2013 - 2014

Bygherre : Svendborg Kommune

Størrelse : 600 m²

Enterpriseform : Hovedentreprise

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver, Totalrådgiver