Tolderlundsvej

Nyt etagebyggeri i erhvervsområde med fokus på bæredygtighed og kulturhistorisk sammenhæng med området

Kvalitetsbyggeri centralt i Odense

I det attraktive erhvervsområde bag Odense Banegård har AI i samarbejde med NJ-gruppen opført 65 nye lejligheder, der er designet til at kunne imødekomme forskellige behov, og dermed huse både studerende, børnefamilier og seniorer. Lejlighederne er udført som 2- og 3-værelses niveaufri boliger med egetræsgulve, rå beton- eller murstensvægge. Alle lejligheder er gennemlyste og har syd- eller vestvendte altaner, mens stuelejlighederne har små terrasser der vender ud mod det fælles gårdrum. Der er elevator i alle opgange samt cykelparkering i kælderen.

 

Kulturhistorisk og visuel sammenhæng med omgivelserne

Et vigtigt greb i AI’s design er at ejendommen bliver opført med arkitektoniske elementer, der henviser til det omgivende områdes kulturhistoriske industriarkitektur. Bebyggelsen anvender røde tegl, sprossede vinduer i funktionalistisk stil og andre holdbare materialer, hvilket giver en visuel og kvalitativ oplevelse af sammenhæng med den omkringliggende bydel. Byggeriet er i overensstemmelse med lokalplanen afbalanceret imellem at indpasse sig i den øvrige bevaringsværdige bebyggelse i området og samtidig skille sig ud som nyt og moderne etagebyggeri der markerer opblomstringen af den nye bydel i det historiske kvarter.

 

Fokus på bæredygtighed

I hele projektets forløb har AI haft stor fokus på at anvende bæredygtige og holdbare materialer af høj kvalitet. Dette har medført, ejendommene er præscreenet til DGNB-sølvcertificering. Der er omhyggeligt overvejet valg af materialer, herunder brugen af genbrugstegl og danskproducerede vinduer.

 

AI’s rolle

AI Arkitekter & Ingeniører har stået for totalrådgivningen på projektet og har været involveret fra de indledende idéer til det første spadestik, hvilket betyder at vi har styret projektet godt igennem hele projekteringen.

Grønne tiltag

Anvendelse af genbrugsmaterialer

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2023

Størrelse : 4.531 m2

Enterpriseform : Hovedentreprise

Samarbejdspartnere : Ingeniører’ne, 103 Rådgivende Ingeniør

AI's rolle : Totalrådgiver, Ingeniørrådgiver, Arkitektrådgiver