38 familie- og seniorboliger

Familie- og seniorboliger beliggende i grønne omgivelser på Engen i Gilleleje

1. Præmie
Bebyggelsen er en blanding af familie- og seniorboliger beliggende i grønne omgivelser på Engen i Gilleleje. Fra bebyggelsen er der stiforbindelse langs åen til Gilleleje Havn og centrum. Projektet fik 1. præmie og blev udvalgt for sin fine bebyggelsesplan og for at nytænke tæt-lav traditionen. Bebyggelsen følger de landskabelige træk som åen og de grønne hegn og skaber et indre fælles ankomstrum med mulighed for fælles ophold. Ydersiden af bebyggelsen er mere privat med store forskudte terrasser, der skaber overgangen til landskabet.

Ny hustype
Hustypen er en mellemting mellem et klyngehus og et gårdhavehus. Der er skabt fine muligheder for udeophold på begge sider af huset, så man kan finde en plads i solen på alle tider af dagen. Parkeringen er integreret i husene, så det store fælles stræde ikke bliver til en stor parkeringsplads.

Præfabrikerede træelementer
Projektet er opført som præfabrikerede elementer i træ, der er pudset og beklædt med lærketræ på stedet for at få et sammenhængende facadeudtryk. Præfabrikationen har billiggjort byggeriet, så køberne har fået mange kvadratmeter for pengene.

Grønne tiltag

Fakta om projektet

Periode : 2003 - 2005

Bygherre : Engen Aps

Størrelse : 5.500 m²

Enterpriseform : Totalentreprise

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver