Baltorpbakken

Fra nedslidt industrikvarter til grønne boligmiljøer med blandet bebyggelse i Ballerup

Fra nedslidt industri til grønt boligkvarter
På kanten mellem by og land i Ballerup, transformeres nedslidt industrikvarter til grønne, attraktive boligmiljøer. Projektet omfatter Baltorpbakken 14, der omformes til rækkehuse, etagebyggeri, fælleshuse og rekreative opholdsarealer. Med udsigt til grønne områder og tæt på den historiske landsby, Pederstrup, henvender området sig til alle, der ønsker at bo i naturskønne omgivelser og stadig tæt på Ballerup og bylivet.

Projektet udføres i samarbejde med Hafnia Invest A/S og lokalplanen for Baltorpbakken er netop blevet godkendt. Vi ser som arkitekt – ingeniørrådgivere frem til det fortsatte samarbejde med Hafnia Invest og Ballerup Kommune.

 

Tilpasning til omgivelserne
I synenergi med naboområderne tilpasses boligernes udtryk, hvor der blandt andet hentes inspiration fra Pederstrups historiske byggestil. Træfacader og græstage skaber sammenhæng mellem boligerne og de naturskønne omgivelser, som i øvrigt styrker projektets bæredygtige profil. Der fokuseres på at skabe rekreative fællesarealer med en divers beplantning af forskellige træsorter og planter.

Grønne tiltag

Omdannelse af nedslidt industrikvarter til attraktive boliger

Fakta om projektet

Periode : 2019 - 2024

Bygherre : Hafnia Invest A/S

Størrelse : 8.000 m2

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Geo Partner

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver