Bryggertorvet

Forældet butiksområde omdannes til moderne byhuse med central beliggenhed i Ølstykke

Moderne rummelige byhuse
28 velindrettede lejligheder opføres på Bryggertorvet, med central beliggenhed i Ølstykke. Lejlighederne fordeles på 7 moderne byhuse i 2 plan. Byhusene rummer hver 4 lejligheder, som minder om det velkendte rækkehusliv, med gode vækstbetingelser for fællesskabet. Stuelejlighederne har egen terrasse, mens lejlighederne på 1. sal har store solbeskinnet altaner.

 

Udtjent butiksområde får nyt liv
Bryggertorvet har tidligere fungeret som et butikstorv, og med transformationen får borgerne nu et nyt og moderne boligområde. Med løsningen etableres 7 byhuse med rummelige lejligheder og gode planløsninger, der gør det attraktivt at bo for en blandet sammensætning af beboere. Husene ligger forskudt, hvilket er et bevidst arkitektonisk greb, der giver Bryggertorvet et varieret udtryk.

 

Genbrugt betondæk og bæredygtige boliger
Det eksisterende betondæk fra den nedlagte dagligevarebutik er bibeholdt og genanvendes, hvorpå præfabrikerede boliger bliver etableret som byhuse. Projektets gennemgående fokus på bæredygtige løsninger har resulteret i at alle 7 byhuse er præscreenet til en sølv DGNB-certificering. Mellem rækkerne af byhuse, er der gjort plads til beplantning, højbede og fællesarealer, som skaber grønne rum der kan benyttes til både private og fælles aktiviteter for beboerne.

Grønne tiltag

Bæredygtige boliger er præscreenet til en sølv DGNB certificering. Genanvendelse af betondæk.

Fakta om projektet

Periode : 2019 - 2020

Bygherre : Bryggerhaven ApS

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : JORTON

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Ingeniørrådgiver