Engvej

Transformation fra nedslidt kontorområde på Amager til nyt bykvarter med blandet bebyggelse

Blandet bebyggelse skaber liv

Det nye bykvarter, Engvej på Amager, er i rivende udvikling. Her sikres liv i gadebilledet med ungdomsboliger, ejerlejligheder, dagligvarebutik, café, fitnesscenter og daginstitution. Området tiltrækker både de unge og børnefamilien, som ønsker at bo i gåafstand fra Amager Strandpark og tæt på metrolinjen mellem Københavns Lufthavn og København K.

 

Udviklingsarbejde og genbrug af råhuse

AI Arkitekter & Ingeniører står sammen med Gefion Group for udviklingen af det nye bykvarter, hvor AI Arkitekter & Ingeniører har været med fra start som bygherrerådgiver og arkitektrådgiver. Derved har AI levereret centrale ydelser for den indledende strategiske rådgivning og projektering frem mod udbudsprojektet.

Udgangspunktet, en stor, lukket matrikel med fire ensartede og nedslidte kontorbygninger i tre etager fortættes med 4.500 m². Råhusene fra de tidligere kontorbygninger genanvendes for at sikre bæredygtighed i projektet og er dermed med til at effektivisere brugen af områdets kvadratmeter og tegne byen lidt grønnere. Bygningerne udvides i højden med en ekstra etage og rekreative terrasser på tagene etableres.

 

At gribe stedets potentialer

Udviklingsarbejdet udføres med fokus på at gribe områdets store potentialer, hvor området opgraderes med en blandet bebyggelse, der skaber et nyt og sammenhængende bykvarter med en markant arkitektonisk profil. Desuden er matriklen yderst attraktiv i sin placering, hvor metrolinjen der kører over jorden, sikrer stor eksponering. Derfor arbejdes der i at skabe markant og vellykket arkitektur, som blandt andet udmøntes i etableringen af en forbindelsesgang med facader i en iøjnefaldende guldfarve i fjerde sals højde.

Grønne tiltag

Genanvendelse af eksisterende råhuse og begrønning på tagterrasse

Fakta om projektet

Periode : 2018 - 2021

Bygherre : Gefion Group

Størrelse : 23.200 m². / ca. 650 boliger

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : BGB, Oluf Jørgensen, COWI, Gade Mortensen, OPLAND

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver