Hørsholm Midtpunkt

Centralt samlingspunkt med 150 attraktive lejeboliger og grønne, støjfrie fællesarealer

Udvidelse af Hørsholms bymidte

Udviklingsprojektet, bestående af 150 nye lejeboliger, parkeringshuse, sundhedshus, butik og fællesarealer, skaber et moderne og sammenhængende bykvarter. Boligerne opføres ved indkøbscentret ’Hørsholm Midtpunkt’ med beliggenhed for enden af byens gågade og dermed det naturlige centrum for Hørsholm by. Under boligområdet bygges tilhørende parkeringshuse. Udviklingsprojektet løfter og styrker området med bynære boliger omgivet af grønne fællesarealer og gode indkøbsmuligheder.

 

Grønne, genanvendelige løsninger

AI Arkitekter & Ingeniører tegner og projekterer udviklingsprojektet, hvor bæredygtighed er et generelt tema for det nye bykvarter. Der tænkes i grønne løsninger, såsom grønne tage, solceller og en biodivers beplantning af området. Råhuse genanvendes i byggeriet og overskudsvarmen fra indkøbscentret genbruges til opvarmning af boligerne. Ydermere vægtes trafikkoordinering højt i planlægning for at minimere evt. støjgener, samt mindske belastning af de omkringliggende veje i forbindelse med indkøbscenter.

 

Gennemlyste boliger og støjfrie fællesarealer

Der fokuseres på at skabe gennemlyste lejligheder med sundt indeklima. Derudover etableres grønne tagterrasser, fælles gårdhaver og gårdrum, samt store private haver hvor beboere kan koble af og lære naboerne at kende.

Grønne tiltag

Genanvendelse af overskudsvarme fra indkøbscentret til opvarmning af boliger Genanvendelse af råhuse

Fakta om projektet

Periode : 2018 -

Bygherre : Dades a/s

Størrelse : 22.000 m² (2000 m² butik, 12000 m2 boliger og 8000 m² p-hus)

Enterpriseform : Totalentreprise

AI's rolle : Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver, Totalrådgiver