Møllevangen og Islev Have

Rækkehuse og boligkarré med beliggenhed i nyt bykvarter i den nordlige del af Rødovre

Moderne boliger med plads til en blandet beboersammensætning
Møllevangen og Islev have udgør sammen et nyt bykvarter, bestående af en boligkarré med 117 boliger og 74 lyse og rummelige rækkehuse, med beliggenhed i Rødovre. Arkitektonisk har der været fokus på at maksimere daglysindfaldet og på at udnytte kvadratmeterne bedst muligt. Boligkarréen består af lejligheder fordelt på 1-5 værelser, og rækkehusene er opført i 2-3 plan.

 

Nyt bykvarter med boligkarré som støjvæg
For at skabe et roligt område er den højere bebyggelse opført således at den fungerer som støjbarriere for den resterende grund med rækkehuse. AI har som rådgiver anbefalet den lukkede karréstruktur, der holder lyden ude af det fælles rekreative gårdrum. Derudover har AI arbejdet med støjreducerende tiltag som støjabsorberende materialer og lydisolerende vinduer. Alt sammen for at sikre et godt sted at bo.

 

Socialt bæredygtigt byggeri med grønne rekreative områder
Boligerne i karréen er opdelt i syv forskellige typer lejligheder, der varierer i størrelser fra 40-137 m² fordelt på 1-5 værelser. Den store variation er med til at skabe et socialt bæredygtigt byggeri, med plads til en blandet beboersammensætning. Der har været tilsvarende vision for rækkehusene, som med de rummelige boliger både henvender sig til børnefamilier og seniorer. Livet i boligkarréen centrerer sig om et gårdrum, hvorfra der er adgang til alle boliger. Gårdrummet rummer både fælles og private uderum, som er designet uden skarpe grænser for at styrke følelsen af fællesskab. Bevæger man sig ud fra boligkarréen møder man rækkehusene med grønne områder mellem, legeplads og et større område med fælles grønne faciliteter. De grønne områder giver mulighed for rekreative aktiviteter for bykvarterets beboere, i fællesskab og hver for sig.

Grønne tiltag

Byggeriet er socialt bæredygtigt og scorer højt på DGNB-kriteriet ’Tryghed og sundhed’

Fakta om projektet

Periode : 2014 - 2019

Bygherre : Cervo Gruppen, Koncenton

Størrelse : 19.730 m² / 117 boliger og 74 rækkehuse

Enterpriseform : Hovedentreprise, Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Gråkjær a/s, Norconsult a/s, LAND+, OBH Gruppen

AI's rolle : Totalrådgiver, Arkitektrådgiver, Bygherrerådgiver, Ingeniørrådgiver