Rolighedsvej Ballerup

Ny ejendom centralt i Ballerup med 134 boliger og kolonihaver på taget

Byfortætning i centrum af Ballerup
Med opførelsen af ny boligkarré på Rolighedsvej omdannes et uudnyttet område bag hovedgaden i Ballerup til et attraktivt boligområde med 134 nye boliger i varierende størrelser med altaner og terrasser, grønne friarealer, parkeringskælder og mulighed for at leje kolonihave på taget med fælles beboerfaciliteter. Hermed sikrer vi, at flere kan bo og leve på færre kvadratmeter i vores byer, og dermed tegner vi byen lidt grønnere. Samtidig med der opnås et fællesskab.

 

Arkitektur, der skaber ro
Udfordringen har fra start været at udvikle et grønt åndehul på en mindre grund ud til en trafikeret vej. Løsningen er blevet en bebyggelse bestående af en række sammensatte og fritstående bygninger i 4 etager centreret omkring et roligt gårdrum. Bygningerne er nøje placeret, så trafikstøjen udefra reduceres mest muligt, og lejlighederne får bedst muligt lysindfald. I det grønne gårdrum, lukkes der sollys ind fra åbninger ud mod rolig gade, og under gårdrummet er der gjort plads til biler i parkeringskælder.

 

Kolonihaver på taget
Projektet skiller sig særligt ud med sin ide om at etablere en kolonihaveforening på tagarealet. Her får interesserede beboere mulighed for at sætte deres eget præg på et privat havestykke. Alt efter deres interesser kan de dyrke roser eller gulerødder, indrette sommerlounge, sætte vandbassin op til børnene, opstille drivhus eller blot sætte privat gasgrill og havemøbler frem. Taget bliver grønt og fællesskabet får gode vækstbetingelser. Det er bæredygtigt, og samtidig er det rentabelt, da lejeindtægten fra havestykkerne dækker etableringsudgifterne for bygherre, samtidig med at boligernes attraktionsværdi stiger. Beboerne får ejerskab til tagarealet, som vedligeholdes af beboerne selv.

Grønne tiltag

Med de private havestykker giver vi masser af plads til grønt, til fællesskab og til medejerskab

Fakta om projektet

Periode : 2017 - 2020

Bygherre : Dades a/s

Størrelse : 11.500 m² / 134 boliger

Enterpriseform : Totalentreprise

Samarbejdspartnere : Skanding A/S, Thingbrandt Landskab

AI's rolle : Totalrådgiver